Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Τ. Αλεξιάδης: «Συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με τα οφέλη που προκύπτουν από το νομοσχέδιο»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 29.11.2019

Φορολογικό νομοσχέδιο: προκλητικές ανισότητες, γκρίζες ζώνες και υποβάθμιση του διαλόγου

Την αντίθεσή του με την εξπρές διαδικασία συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου, εξέφρασε ο Τρύφων Αλεξιάδης, Βουλευτής Β' Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ, κατά την εισήγησή του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της  Βουλής, ζητώντας μια χρονικά άνετη διαδικασία κοινοβουλευτικού, ουσιαστικού διαλόγου, χωρίς να εισακουστεί από το Προεδρείο. Η όλη διαδικασία, πέραν της καθυστερημένης - παρά τα περί "ετοιμότητας" της κυβέρνησης  - κατάθεσης του νομοσχεδίου, δεν αφήνει περιθώρια ούτε μελέτης, ούτε ουσιαστικής συζήτησης του νομοσχεδίου, αλλά αποτελεί μια "πρόφαση διαλόγου".

Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια από τη στιγμή της ανάρτησης προς διαβούλευση μέχρι τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή και από τη συζήτηση μέχρι την εισαγωγή του στην Ολομέλεια, βέβαια δεν είναι το μόνο μεμπτό της διαδικασίας, αφού τα 39 άρθρα κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης έγιναν 67 κατά την κατάθεση, συνέχισε ο Βουλευτής ζητώντας διευκρινήσεις.   

Στη συνέχεια αφού αναφέρθηκε στο νέο προϋπολογισμό, όπου εμφανίζονται 773 εκατ. επιπλέον φόροι για το 2020, ζήτησε από τους παριστάμενους Υπουργούς απαντήσεις στο προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ περί κατάργησης των «29 άδικων φόρων του ΣΥΡΙΖΑ», για τους οποίους δεν γίνεται οιαδήποτε μνεία, θύμισε τη φορολογική επιβάρυνση που οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επέβαλαν στο λαό, όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που ψήφιζαν τέλος του έτους και ανέβαλαν χαριστικά τη φορολογία για τους «ισχυρούς» φίλους τους, όπως π.χ. τον φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Αποκαλύπτοντας σκοτεινές πλευρές του νομοσχεδίου, αλλά και το προπαγανδιστικό προεκλογικό πυροτέχνημα της ΝΔ περί ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης, ο Τρύφων Αλεξιάδης έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με τα οφέλη που προκύπτουν από το νομοσχέδιο π.χ. για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με μικρά κέρδη, σε αντίθεση με τις μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που θα δουν όφελος, για τους  μισθωτούς με 25.000 ευρώ και ένα παιδί, σε αντίθεση με τους μεγαλοεισοδηματίες, αλλά και για τους έχοντες εισόδημα μέχρι 8.500 ευρώ, οι οποίοι είχαν το αφορολόγητο ως τα τώρα, ή για τους συνταξιούχους με 8.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα κ.α.

Η ταξική επιλογή της κυβέρνησης ως προς τα οφέλη της φορολογίας είναι φανερή και τα ερωτήματα δεν απαντήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, έτσι αναφερόμενος στα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί και συμφωνηθεί και τα οποία παρέλαβαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  ο Βουλευτής είπε « Επιλέξατε να μη μειωθεί η προκαταβολή του φόρου στο 50%, επιλέξατε να μην καταργηθεί η Εισφορά Αλληλεγγύης για εισόδημα έως 20.000 ευρώ και να μειωθεί για μεγαλύτερα εισοδήματα, επιλέξατε να μη μειωθεί ο φόρος στους συνεταιρισμένους αγρότες, να μη μειωθεί ο φόρος εισοδήματος των μονίμων κατοίκων με πληθυσμό έως 3.000 κατοίκους και πολλά άλλα ».

Τέλος, δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την απαράδεκτη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου θα δώσει τον αγώνα και θα αποκαλύψει το που οδηγεί η καταστροφική φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.


Σχετικό video:
https://youtu.be/ClKYk843Am0
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΕΦΚΑ
  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο