Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Φοροτεχνών Ελευθέρων Επαγγελματιών ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΠΟΦΕΕ
Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Οι εξελίξεις στον κλάδο μας τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαίες. Στο όνομα του εκσυγχρονισμού, της ανάπτυξης, της ανασυγκρότησης, της αντιμετώπισης της κρίσης κ.α., έχουν φορτωθεί στις πλάτες μας ευθύνες που δεν μας αναλογούν.

Ο καθένας από εμάς γνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν, ενώ καθημερινά μας φορτώνουν κι άλλα. Όλη αυτή την περίοδο οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες, αντί να προσπαθήσουν να πάρουν μέτρα για τη συσπείρωση και το δυνάμωμα των Ενώσεων και της Ομοσπονδίας, έκαναν τον τροχονόμο στα βάρβαρα μέτρα των κυβερνήσεων, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι έτσι είναι τα πράγματα και δεν μπορεί να γίνει τίποτε. Στα ραντεβού τους στα υπουργεία φωτογραφήθηκαν και κατέθεσαν υπομνήματα ζητώντας καλύτερες συνθήκες σφαγής των αυτοαπασχολούμενων και όχι μόνο λογιστών.

Οι ίδιοι αποποιούνται το ρόλο τους σαν εκπρόσωποι ενός κλάδου σκληρά εργαζόμενων επαγγελματιών και πλασάρονται σαν «θεσμικό όργανο που θα προτείνει λύσεις για τη δημιουργία περιβάλλοντος που θα ευνοεί την ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα του φορολογικού και ασφαλιστικού μας συστήματος».

Τους ευχόμαστε και βουλευτές.

Όλες οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. που έχουν αποδεχτεί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν την αμέριστη συμπαράσταση της ηγεσίας της ΠΟΦΕΕ, η οποία τις πλασάρει στους λογιστές σαν πολύ θετικές εξελίξεις. Τέτοιες είναι η πιστοποίηση, η ηλεκτρονική υπογραφή, η λειτουργία του πειθαρχικού, ο κώδικας δεοντολογίας κ.α.

Αξιοποιώντας την αγωνία χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων που βλέπουν την καταιγίδα να έρχεται και να δυναμώνει συνέχεια, επιχειρούν να μας πείσουν ότι η πιστοποίηση θα πετάξει έξω από το επάγγελμα τους μη λογιστές. Δε μας λένε όμως ότι το ΟΕΕ είναι υποχρεωμένο από τους νόμους και τις οδηγίες της ΕΕ να πιστοποιήσει και τους απόφοιτους ΙΕΚ. Το ίδιο λένε και για την ηλεκτρονική υπογραφή, που στην ουσία είναι μια «σφραγίδα» που αποδεικνύει τη γνησιότητα των υπογεγραμμένων δεδομένων και δεν έχει σχέση με καμία επαγγελματική κατοχύρωση.

Ακόμα χειρότερα ο Κώδικας Δεοντολογίας, φορτώνει στους λογιστές προσωπικές ευθύνες, είναι ένα εργαλείο επιβολής αντιλαϊκών νόμων και μέτρων που πλήττουν μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους.

Όλα αυτά τα μέτρα, όπως και τα ηλεκτρονικά βιβλία που έρχονται, αντικειμενικά εξυπηρετούν την τάση συγκέντρωσης της αγοράς. Οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική παράδοση του λογιστικού έργου σε μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες. Όσους δηλαδή έχουν τη δυνατότητα να επενδύουν και να χρησιμοποιούν μισθωτή εργασία. Οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, τα μικρά λογιστικά γραφεία, δε χωράνε στο σχεδιασμό των μονοπωλίων.

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν φορολογικά μέτρα που χαρακτηρίστηκαν θετικά και τα συνδικαλιστικά μας όργανα δεν έβγαλαν μιλιά.

Πόσο θετικό αλήθεια είναι το μηδενικό αφορολόγητο για τον ελεύθερο επαγγελματία; Πόσο θετική είναι η μείωση και όχι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος (αυτός ο έκτακτος!!! φόρος του 2011);

Πόσο θετική είναι η μείωση και όχι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ (άλλο … «έκτακτο» χαράτσι).

Και με το νέο προϋπολογισμό προβλέπεται αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων κατά 800 εκατομ. €, τη στιγμή που οι επιχειρηματικοί όμιλοι πληρώνουν μόλις το 7,6%. Ποιος αλήθεια θα πληρώσει τα υπόλοιπα;

Και κάθε μέρα έρχονται καινούργια. Οι Πραγματικοί Δικαιούχοι, η επιβεβαίωση των στοιχείων του αγοραστή για το άρθρο 39α του ΦΠΑ, οι αναγγελίες πρόσληψης των οικοδόμων στο ΕΡΓΑΝΗ, οι Οικονομικές Καταστάσεις των επιχειρήσεων στην Τ.τ.Ε. Και η ηλεκτρονική γραφειοκρατία δεν έχει τελειωμό.

Σ’ αυτό το περιβάλλον που διαμορφώνουν για τους αυτοαπασχολούμενους πολύ δύσκολα θα μπορέσει η πλειοψηφία του κλάδου να ανταποκριθεί.
Χρειάζεται αποφασιστική παρέμβαση από όλους μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με αξιοπρέπεια τη δουλειά μας, να ζήσουμε τις οικογένειές μας καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες μας. Και για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουμε σελίδα στις Ενώσεις και την Ομοσπονδία.

Το τελευταίο διάστημα η ηγεσία της ΠΟΦΕΕ, προσπαθώντας να προκαλέσει σύγχυση με τη χρήση του τίτλου, καλεί τους συναδέλφους να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΠΟΦΕ-Ε στο ΟΕΕ, σαν δήθεν ενωτικό ψηφοδέλτιο όλων των λογιστών. Κρύβουν ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια συνεργάστηκαν στην Κεντρική Διοίκηση με τις παρατάξεις της πλειοψηφίας. Στήριξαν όλα τα χαράτσια που έχουν επιβληθεί στους λογιστές. Πάνω από το 75% του προϋπολογισμού του ΟΕΕ προέρχεται από αυτά τα χαράτσια, που έχουν και τη δική τους υπογραφή. Αποδέχτηκαν όλο το νομοθετικό πλαίσιο για τη λεγόμενη απελευθέρωση. Προώθησαν νέα σχέδια πιστοποιήσεων, διαμορφώνοντας νέα πεδία απομύζησης των αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων.

Είναι δική τους ευθύνη που η Ομοσπονδία μας έμεινε εκτός της ΓΣΕΒΕΕ, με την επιμονή τους να γίνουν εκλογές με πλειοψηφικό σύστημα, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής εκπροσώπησης.

Όχι άλλες διαβουλεύσεις και υπομνήματα. Χρειάζεται αγώνας μαζικός – ενωτικός.

Μαζί με άλλους κλάδους αυτοαπασχολούμενων, μαζί με την πλειοψηφία των εργαζόμενων και της νεολαίας που υποφέρουν από τις πολιτικές κυβερνήσεων και Ε.Ε. Η ανάπτυξη που υπόσχονται δεν τους αφορά όλους. Αφορά αυτούς που και στην κρίση έκαναν business και κέρδιζαν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Γι’ αυτό η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει τα μέτρα της προηγούμενης ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα. Προσπαθούν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου, να μην έχουν αντιδράσεις στην πολιτική τους.

Είναι άμεση ανάγκη να διεκδικήσουμε:

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.

• Αφορολόγητο όριο 12.000 € και 3.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος. Κατάργηση του νόμου που επιβάλλει εξοντωτική φορολογία από το πρώτο ευρώ.

• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.

• Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

• Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

• Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ.

• Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας. Καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

• Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

• Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους.

• Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο ασφαλιστικό ταμείο.

• Καμία επιβάρυνση του λαού για τις τραπεζικές συναλλαγές.

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΥΓΕΙΑ.

• Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

• Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική, με κρατική επιχορήγηση, ικανή για την κάλυψη όλων των αναγκών σε συντάξεις και παροχές υγείας-πρόνοιας.

• Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύθηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

• Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και ανδρών, στα 55 έτη για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες.

• Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

• Ούτε ένα ευρώ για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.

• Ένταξη όλων των παιδιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις στους παιδικούς σταθμούς, κάλυψη όλων των αναγκών. Κατάργηση των τροφείων.

• Επίδομα τοκετού 1.000 ευρώ για κάθε γέννα. Επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες για 2 μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά από αυτόν στο ύψος του βασικού μισθού.

• Μείωση 50% στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.

• Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη «απελευθέρωση» επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.

• Κατάργηση των χαρατσιών του ΟΕΕ.

• Ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις και επικαιροποίηση των γνώσεων με ευθύνη των φορέων της αρχικής εκπαίδευσης και φορέων του Δημοσίου δωρεάν.

• Κατάργηση της πιστοποίησης και του Κώδικα Δεοντολογίας.

• Μείωση της συνδρομής και μαζικοποίηση των συλλόγων, δημοκρατική και συλλογική λειτουργία

• Εφαρμογή της απλής αναλογικής σε όλους τους συλλόγους και την ομοσπονδία.ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΕΦΚΑ
  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο