Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Από τη Δευτέρα άρχισε τυπικά και επίσημα η κοινοτική επιτήρηση.

Από τη Δευτέρα άρχισε τυπικά και επίσημα η κοινοτική επιτήρηση της οικονομίας της Ελλάδας μαζί με αυτές άλλων τριών χωρών της ευρωζώνης (Ιρλανδία, Ισπανία, Γαλλία).

Αρχισε η επιτήρηση

Από τη Δευτέρα άρχισε τυπικά και επίσημα η κοινοτική επιτήρηση της οικονομίας της Ελλάδας μαζί με αυτές άλλων τριών χωρών της ευρωζώνης (Ιρλανδία, Ισπανία, Γαλλία).

Οι ΥΠΕΞ της Ένωσης στη χθεσινή σύνοδο τους στο Λουξεμβούργο υιοθέτησαν χωρίς να προηγηθεί συζήτηση τους,δηλαδή (ως σημείο «Α»), τα επίσημα κείμενα  με τις συστάσεις της Κομισιόν που είχε υιοθετήσει το προηγούμενο ΕΚΟΦΙΝ γι αυτές τις τέσσερις χώρες.

Πρόκειται με άλλα λόγια για την  επισημοποίηση της κατ αρχήν συμφωνίας που είχε επιτευχθεί μεταξύ των 27 χωρών-μελών στην άτυπη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ στην Πράγα στις 4 Απριλίου.

Τα κείμενα των συστάσεων θ αποσταλούν τώρα  στις κυβερνήσεις των χωρών-μελών προκειμένου να λάβουν, όπως αυτές τις καλούν, συγκεκριμένα μέτρα για την διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος τους. Η ημερομηνία συμμόρφωσης προς τις κοινοτικές υποδείξεις της κάθε μιας από τις 4 χώρες διαφέρει ανάλογα με το ύψος της υπερβάσης των ελλειμμάτων της.

Ειδικά για την Ελλάδα, αυτή καλείται, μεταξύ άλλων, να μειώσει το έλλειμμα της κάτω του 3% του ΑΕΠ της μέχρι τα τέλη του 2010 με τη λήψη μέτρων μόνιμου και διαρθρωτικού χαρακτήρα. Καλείται επίσης να  μειώσει το δημ. Χρέος της, να βελτιώσει την ποιότητα των δημοσιονομικών στοιχείων της που κοινοποιεί στην Ένωση και να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει αρχίσει των συστημάτων υγείας και συντάξεων. Οι συστάσεις αυτές δεν λαμβάνουν υπόψη τα χειρότερα στοιχεία των προβλέψεων της Κομισιόν  για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που θα δημοσιεύσει στην εαρινή έκθεση της στις 4 Μαίου.

 Στα τέλη του προσεχούς Οκτωβρίου η αρμόδια υπηρεσία της Κομισιόν θα κρίνει  αν τα μέτρα που θα έχει λάβει εντωμεταξύ η κυβέρνηση έχουν αρχίσει ν αποδίδουν  για την επίτευξη των ενδιάμεσων δημοσιονομικών στόχων της χώρας κατά το 2009. Αν οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής κρίνουν τότε ότι τα ληφθέντα μέτρα είναι ανεπαρκή,  η Κομισιόν έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει το επόμενο στάδιο της κοινοτικής επιτήρησης που είναι η στενή εποπτεία της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή Ημερησία

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο