Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η ΕΕ παρέχει 2 εκατ. ευρώ στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη στήριξη της φορολογικής διαφάνειας και της ανταλλαγής πληροφοριών στις αναπτυσσόμενες χώρες


Ο αρμόδιος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Φορολογία και Τελωνειακή Ένωση, Pierre Moscovici, υπέγραψε με τους εταίρους του ΟΟΣΑ σύμβαση επιχορήγησης ύψους 2 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη των προσπαθειών των αναπτυσσόμενων χωρών να τηρήσουν τα παγκόσμια πρότυπα φορολογικής διαφάνειας ανταλλαγή πληροφοριών. Η υπογραφή πραγματοποιείται στο περιθώριο της συνόδου της 10ης επετείου του Παγκόσμιου Φόρουμ στο Παρίσι.

Η στήριξη της ΕΕ προς τις αναπτυσσόμενες χώρες στον τομέα της εγχώριας κινητοποίησης εσόδων και των εγχώριων δημόσιων οικονομικών έχει ως στόχο να υποστηρίξει το Παγκόσμιο Φόρουμ στην παροχή ποιοτικής τεχνικής βοήθειας στις αναπτυσσόμενες χώρες για την εφαρμογή των διεθνών προτύπων σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών κατόπιν αιτήματος και την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών. Η τεχνική βοήθεια που παρέχεται από το Παγκόσμιο Φόρουμ στις αναπτυσσόμενες χώρες θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής και θα δημιουργήσει έσοδα που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

Ιστορικό

Οι αναπτυσσόμενες χώρες επηρεάζονται δυσανάλογα από τη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή. Η επιχορήγηση προσθέτει στη σημαντική τεχνική και οικονομική υποστήριξη που παρέχει η ΕΕ στους εταίρους της για την τήρηση των προτύπων της χρηστής διακυβέρνησης. Νωρίτερα αυτό το μήνα, τα κράτη μέλη συμφώνησαν να χορηγήσουν 5 εκατομμύρια ευρώ για να συνεργαστούν με την Αφρικανική Ένωση για την καταπολέμηση των παράνομων χρηματοοικονομικών ροών, ενώ 1 εκατομμύριο ευρώ χορηγήθηκαν στον ΟΟΣΑ για τη στήριξη του προγράμματος «Διάβρωση της βάσης και κέρδος» (BEPS).

Μόνο το 2018 ανταλλάχθηκαν πληροφορίες σε περισσότερους από 47 εκατομμύρια χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς συνολικού ύψους 4,9 τρισεκατομμυρίων ευρώ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΕΦΚΑ
  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο