Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Δίχτυα» από τις ΔΟΥ για 10.000 μεγάλους οφειλέτες

ΣE 10.000 οφειλέτες οι οποίοι χρεωστούν περισσότερα από 100.000 ευρώ έκαστος θα απευθυνθούν κατά προτεραιότητα, οι ΔOY, προκειμένου να εισπράξουν τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις του Δημοσίου, που ανέρχονται στα 20 δισ. ευρώ.

«Δίχτυα» από τις ΔΟΥ για 10.000 μεγάλους οφειλέτες

ΣE 10.000 οφειλέτες οι οποίοι χρεωστούν περισσότερα από 100.000 ευρώ έκαστος θα απευθυνθούν κατά προτεραιότητα, οι ΔOY, προκειμένου να εισπράξουν τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις του Δημοσίου, που ανέρχονται στα 20 δισ. ευρώ.


Για την επίτευξη αυτού του στόχου το Yπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί στην ουσιαστική συνδρομή των ειδικών συμβούλων που θα τοποθετηθούν στις εφορίες και οι οποίοι θα αναλάβουν τα εξής καθήκοντα:

Πρώτον, τον εντοπισμό της διεύθυνσης κατοικίας των οφειλετών, οι οποίοι θα κατατάσσονται κλιμακωτά σε 5 κατηγορίες αναλόγως του οφειλόμενου ποσού.

Δεύτερον, την καταγραφή της τυχόν κινητής και ακίνητης περιουσίας τους από τα υποθηκοφυλακεία και τις τράπεζες είτε ακόμη και τυχόν αυτοκινήτων ή σκαφών αναψυχής που κατέχουν.

Τρίτον, την αναζήτηση των συνυπόχρεων, εφόσον δεν αποκαλυφθούν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία ώστε να διασφαλίζεται το χρέος.

Στη συνέχεια θα παραδίδουν τους φακέλους των οφειλετών στις ΔΟΥ προκειμένου να επιδιώξουν την είσπραξη και στην περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση, να κινούν τις διαδικασίες κατάσχεσης ή πλειστηριασμών.

πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο