Αποτελέσματα live αναζήτησης

Έκδοση πράξεων εκτιμώμενου προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ στα νομικά πρόσωπα τα οποία δεν υπέβαλαν δήλωση στοιχείων ακινήτων τα έτη 2013 και 2014 και για τα οποία δεν έχει εκδοθεί πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ

19 Νοέμβριου 2019 Σχόλια
Έκδοση πράξεων εκτιμώμενου προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ στα νομικά πρόσωπα τα οποία δεν υπέβαλαν δήλωση στοιχείων ακινήτων τα έτη 2013 και 2014 και για τα οποία δεν έχει εκδοθεί πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση της ΑΑΔΕ με τον τύπο και το περιεχόμενο της πράξης εκτιμώμενου προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) νομικών προσώπων και οντοτήτων για το έτος 2014.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι ένας σημαντικός αριθμός νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων δεν υπέβαλε δηλώσεις στοιχείων ακινήτων τα έτη 2013 και 2014 για επικαιροποίηση της περιουσιακής τους κατάστασης, παρότι υπήρχε σχετική υποχρέωση. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να εκδοθούν από την ΑΑΔΕ πράξεις εκτιμώμενου προσδιορισμού ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) στα νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες, τα οποία κατά την 1η Ιανουαρίου έτους 2014 δεν είχαν προβεί σε διακοπή εργασιών και δεν υπέβαλαν δήλωση στοιχείων ακινήτων τα έτη 2013 και 2014, εφόσον δεν έχει εκδοθεί πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. έτους 2014.

Τα στοιχεία των ακινήτων για την πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου λαμβάνονται από τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στο ΟΠΣ Περιουσιολόγιο Ακινήτων.
Στις περιπτώσεις, κατά τις οποίες ο εκτιμώμενος φόρος προσδιορίζεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΠΟΛ 1184/2014 απόφαση Γ.Γ.Δ.Ε., επί της πράξης εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου αναγράφεται ότι ο τρόπος υπολογισμού του φόρου έχει πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις αυτής.
Στις περιπτώσεις, στις οποίες υπάρχουν ουσιώδεις ελλείψεις στα περιγραφικά στοιχεία ακινήτων, με αποτέλεσμα αυτά να θεωρούνται ως μη δηλωθέντα, επί της πράξης εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου υπάρχει ειδική επισήμανση γι’ αυτά.
Δεν εκδίδεται πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου όταν το προκύπτον ποσό φόρου είναι μέχρι πέντε
(5) ευρώ.
Η εκδοθείσα πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου αναρτάται στο ΟΠΣ Περιουσιολόγιο Ακινήτων και κοινοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 4174/2013. Στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ενημέρωση του φορολογούμενου για την έκδοση της πράξης, αυτή επιδίδεται από τον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. κατά τα οριζόμενα στην περίπτωση γ της παραγράφου 2 του άρθρου 5 του ν. 4174/2013.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο φορολογούμενος υποβάλει μέσω διαδικτύου δήλωση στοιχείων ακινήτων μετά την έκδοση της πράξης εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου, εκδίδεται άμεσα δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. - πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου και ο επιπλέον βεβαιωθείς φόρος διαγράφεται ο δε τυχόν επιπλέον καταβληθείς φόρος επιστρέφεται κατά τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν.4174/2013.








Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης