Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αντ. Μπέζας: «Δεν εφησυχάζουμε παρά την καλύτερη εικόνα των εσόδων τον Μάρτιο»

«Υπήρξε καλύτερη εικόνα των εσόδων τον Μάρτιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εφησυχάζουμε. Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και η καλή πορεία στα έσοδα για ένα μήνα δεν είναι αρκετή σε κανονικές συνθήκες, πόσο μάλλον σε συνθήκες μεγάλης αβεβαιότητας που βιώνουμε σήμερα».

Αντ. Μπέζας: «Δεν εφησυχάζουμε παρά την καλύτερη εικόνα των εσόδων τον Μάρτιο»

«Υπήρξε καλύτερη εικόνα των εσόδων τον Μάρτιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εφησυχάζουμε. Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και η καλή πορεία στα έσοδα για ένα μήνα δεν είναι αρκετή σε κανονικές συνθήκες, πόσο μάλλον σε συνθήκες μεγάλης αβεβαιότητας που βιώνουμε σήμερα».


Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του το μεσημέρι στο Καναλάκι Πρέβεζας, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, μετά τα εγκαίνια των γραφείων της ΔΟΥ στην περιοχή.

Ο κ. Μπέζας ανέφερε ακόμα: «Εκείνο που εμείς κάνουμε είναι ότι συνεχίζουμε και εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων. Έχουμε καταθέσει ένα εντατικοποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, έχουμε ανακοινώσει μια συγκεκριμένη εισοδηματική πολιτική και εκτιμούμε ότι, έτσι όπως είναι η κατάσταση σήμερα, δεν θα απαιτηθούν άλλα πρόσθετα μέτρα?» και κατέληξε: «Ωστόσο παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά, υπάρχουν συνθήκες αβεβαιότητας και είμαστε σε ετοιμότητα να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας αν αυτό απαιτηθεί».

Η νέα ΔΟΥ στο Καναλάκι Πρέβεζας, θα καλύπτει τα 22 δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Φαναρίου, εξυπηρετώντας περισσότερους από 10.000 κατοίκους.

Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων ο κ. Μπέζας, αναφέρθηκε στην οικονομία, επισημαίνοντας ότι: «ο κόσμος μας σήμερα είναι πολύ διαφορετικός απ’ ότι ένα χρόνο πριν, αφού βιώνουμε μια οικονομική κρίση, η οποία δεν έχει προηγούμενο, τουλάχιστον στη μεταπολεμική εποχή. Κανείς σήμερα δεν μπορεί να προβλέψει το πότε και πως θα τελειώσει. Τα δεδομένα διαρκώς αλλάζουν και οι εκτιμήσεις ανατρέπονται. Για να αντιμετωπίσουμε και στη χώρας μας τις επιπτώσεις αυτής της κρίσης, εφαρμόζουμε, ένα συγκροτημένο σχέδιο βασισμένο σε στέρεους άξονες και με ξεκάθαρες αρχές. Πρώτος άξονας του Σχεδίου μας είναι η διατήρηση της ανάπτυξης, έστω και με μειωμένους ρυθμούς, κατά τη δύσκολη αυτή χρονιά. Δεύτερος άξονας του Σχεδίου μας είναι η δημοσιονομική σταθερότητα. Τρίτος άξονας του Σχεδίου μας είναι η στήριξη στους οικονομικά ασθενέστερους και η θωράκιση της απασχόλησης. Σ’ αυτή την προσπάθεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης, σημαντικός είναι ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει ο φορολογικός μας μηχανισμός και γενικά οι πολιτικές που εφαρμόζουμε στον τομέα της φορολογίας».

Νωρίτερα, σε ειδική τελετή που έγινε στο δημαρχείο Καναλακίου, ο κ. Μπέζας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Φαναρίου.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο