Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΠΟΛ-ΕΛΕΠΑ: «Τιμούμε την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 210.38.02.923 – 38.35.093, fax: 210.33.06.776 - ΑΘΗΝΑ
W. site:www.pol.org.gr,  
Email: [email protected] 
Web site: www.elepa.gr.
E_mail: [email protected]

 
Τιμούμε την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου
 
Η ΠΟΛ, η ΕΛΕΠΑ, που καθημερινά δίνουν αγώνες στον κλάδο και στους τόπους δουλειάς σε συνέχεια των αγωνιστικών παραδόσεων του εργαζόμενου λαού, χαιρετίζουμε και τιμούμε την 46η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Στην Αθήνα, στην πορεία 17/11 προς την αμερικάνικη πρεσβεία και στις αντίστοιχες εκδηλώσεις στις άλλες τις πόλεις.

Με την συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια και στον ταξικό, αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου δίνουμε απάντηση στο δόγμα «Νόμος και Τάξη», στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή, καθώς και στην κατάργηση του ασύλου. Δίνουμε απάντηση σε κυβερνήσεις και βιομηχάνους που θέλουν τα συνδικάτα στο γύψο και τα πανεπιστήμια ανώνυμες εταιρείες.

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του Πολυτεχνείου αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τους εργαζόμενους και την νεολαία που μετά την κρίση, βλέπει και στην περίοδο της ανάπτυξης να συνεχίζει η πολιτική των κυβερνήσεων που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα.

Παραμένει επίκαιρο το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία»! Απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τα όνειρα των εργαζόμενων και το μέλλον της νέας γενιάς για τα κέρδη των λίγων, είναι ανάγκη σήμερα να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για κλαδικές ΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Να δυναμώσει ο αγώνας που βάζει στο επίκεντρο τις σημερινές ανάγκες μας, απομονώνοντας τις δυνάμεις που σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο υπονομεύουν τους αγώνες, τις διεκδικήσεις μας, που χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Παραμένουν επίκαιρα τα συνθήματα στην πύλη του Πολυτεχνείου «Έξω αι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ»! Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας. Όπου πηγαίνει, σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή.

Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών. Δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Με την συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, κάνουν την Ελλάδα πυριτιδαποθήκη, ακόμη και πυρηνικών! Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να κλείσουν οι ξένες βάσεις στην χώρα μας. Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε αποστολές εκτός των συνόρων μας.

Τα οράματα και τα ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο μόνος ασφαλής και σίγουρος δρόμος για να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να προσανατολίσουμε τους αγώνες μας.

Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους.

Στην Αθήνα, τo Σάββατο 16 Νοέμβρη στις 11.30πμ θα γίνει κατάθεση στεφανιών στο Πολυτεχνείο από το σωματείο μας και την Ομοσπονδία μας μαζί με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς. Η συνάντηση είναι στην πλ. Κάνιγγος στις 11.00 το πρωί.
 


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2019
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΕΦΚΑ
  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο