Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σαφάρι για τα ληξιπρόθεσμα από δικηγόρους και ελεγκτές

Πακέτο φορολογικών μέτρων συνολικής απόδοσης έως 6 δισ. ευρώ επεξεργάζεται και θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομίας έως τον Ιούνιο.

Σαφάρι για τα ληξιπρόθεσμα από δικηγόρους και ελεγκτές

Πακέτο φορολογικών μέτρων συνολικής απόδοσης έως 6 δισ. ευρώ επεξεργάζεται και θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομίας έως τον Ιούνιο.

Μεταξύ των μέτρων που έχουν εισηγηθεί αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών είναι και κίνητρα «κινέζικου τύπου» προς τους καταναλωτές για να ζητούν αποδείξεις. Εάν ο λήγοντας της απόδειξης συμπίπτει με τον λήγοντα του τυχερού λαχνού του Λαϊκού Λαχείου, ο καταναλωτής θα εισπράττει από την Εφορία μέρος του αναγραφόμενου ποσού. Πρόκειται για παραλλαγή μέτρου που εφάρμοσε η κινεζική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Παράλληλα, προωθείται η ανάθεση σε δικηγόρους και ορκωτούς λογιστές για το κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου, σε μια προσπάθεια να εισπραχθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1,8 δισ. ευρώ φέτος.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο