Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πακέτο στήριξης για οικοδομή και τουρισμό

Μέτρα για την ενίσχυση κλάδων της οικονομίας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της κρίσης και κυρίως της οικοδομής και του τουρισμού προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας και θα τα ανακοινώσει μέχρι το Μάιο.

Πακέτο στήριξης για οικοδομή και τουρισμό

Προωθούνται φορολογικά μέτρα και δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου

Μέτρα για την ενίσχυση κλάδων της οικονομίας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της κρίσης και κυρίως της οικοδομής και του τουρισμού προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας και θα τα ανακοινώσει μέχρι το Μάιο.

Για την οικοδομή, μεταξύ άλλων, εξετάζεται η έκπτωση από το εισόδημα του συνόλου των καταβαλλόμενων τόκων δανείου για αγορά πρώτης κατοικίας, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας να αγοράζει από το απόθεμα των απούλητων ακινήτων, αντί να κατασκευάζει σπίτια για την υλοποίηση του στεγαστικού προγράμματος των δικαιούχων του, να επιδοτείται το επιτόκιο δανείου για την αγορά επαγγελματικής στέχης από επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Επίσης, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επεξεργάζονται ένα πρόγραμμα εγγυοδοσίας δανείων ανάλογο με αυτό του ΤΕΜΠΜΕ για μεγάλες επιχειρήσεις σε κλάδους, όπως ο τουρισμός, οι ιχθυοκαλλιέργειες κ. ά.

Ο υπουργός Οικονομίας ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου στη συνάντηση που είχε τη Μεγάλη Τρίτη με τους επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών για το πακέτο ενίσχυσης των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ, τους ζήτησε να επεξεργαστούν δανειακά προγράμματα για τους συγκεκριμένους κλάδους, που θα έχουν την εγγύηση του Δημοσίου.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο