Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εντείνονται οι έλεγχοι για τα καύσιμα

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης σκοπός των ελέγχων είναι η τήρηση των όρων αποθήκευσης, μεταφοράς, τελικής πώλησης και γενικότερα διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων και αυτοί έχουν ενταθεί από τη Μεγάλη Δευτέρα.

Εντείνονται οι έλεγχοι για τα καύσιμα

Εντείνονται οι έλεγχοι των Κλιμακίων Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ) του υπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης σκοπός των ελέγχων είναι η τήρηση των όρων αποθήκευσης, μεταφοράς, τελικής πώλησης και γενικότερα διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων και αυτοί έχουν ενταθεί από τη Μεγάλη Δευτέρα.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2009 τα ΚΕΔΑΚ έχουν διενεργήσει ελέγχους σε 516 πρατήρια (και 2.018 δείγματα καυσίμων), έχοντας επιβάλλει πρόστιμα ύψους 302.328 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης την τελευταία περίοδο, οι έλεγχοι των ΚΕΔΑΚ έχουν επεκταθεί σε κύριες εγκαταστάσεις των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών (ήδη έχουν ελεγχθεί τέσσερις). Παράλληλα, έχει καθιερωθεί η απογευματινή ? νυχτερινή λειτουργία κλιμακίων, καθώς και οι έλεγχοι τα Σαββατοκύριακα. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 12 πρατήρια κατά μήκος του οδικού άξονα Αθηνών ?Θεσ/νίκης ?Αθηνών και εντός της συμπρωτεύουσας. Ειδικότερα για το Ν. Θεσσαλονίκης, από τα τέλη του 2008, κλιμάκιο ΚΕΔΑΚ διεξάγει συστηματικούς ελέγχους με βαν το οποίο βρίσκεται μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Πέραν αυτών, τα ΚΕΔΑΚ, έχουν διενεργήσει  ελέγχους σε 13 μονάδες παραγωγής, αποθήκευσης και διάθεσης αυτούσιου βιοντίζελ, που βρίσκονται σε περιοχές της  Νοτίου και Βορείου Ελλάδος (Αττική, Κόρινθο, Αχαΐα, Φθιώτιδα, Μαγνησία, Λάρισα, Θεσ/νίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες).

Για το άμεσο μέλλον προγραμματίζονται έλεγχοι σε εγκαταστάσεις διακίνησης καυσίμων που βρίσκονται εκτός της  έδρας των ΚΕΔΑΚ, όπως π.χ. στην Κρήτη.

Στόχος του υπουργείου για το 2009, είναι η κατά 20% αύξηση των ελέγχων των ΚΕΔΑΚ, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο