Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διαγράφεται το Μπελίζε από τον κατάλογο μη συνεργάσιμων περιοχών φορολογικής δικαιοδοσίας της ΕΕ

H Βόρεια Μακεδονία τηρεί τις δεσμεύσεις τηςΤο Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να διαγράψει το Μπελίζε από τον ενωσιακό κατάλογο μη συνεργάσιμων περιοχών φορολογικής δικαιοδοσίας.

Το Μπελίζε προέβη στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να βελτιώσει το φορολογικό του καθεστώς όσον αφορά τις διεθνείς επιχειρηματικές εταιρείες, το οποίο επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τα τέλη του 2018. Για τον λόγο αυτόν, το Μπελίζε μετατίθεται από το παράρτημα Ι των συμπερασμάτων στο παράρτημα ΙΙ, έως ότου η χώρα τηρήσει την υπόσχεσή της να τροποποιήσει ή να καταργήσει τα επιζήμια στοιχεία του καθεστώτος απαλλαγής από τον φόρο των εισοδημάτων αλλοδαπής προέλευσης μέχρι τα τέλη του 2019.

Το Συμβούλιο διαπίστωσε επίσης ότι η Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας τηρεί όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στον τομέα της φορολογικής συνεργασίας αφότου επικύρωσε την πολυμερή σύμβαση του ΟΟΣΑ περί αμοιβαίας διοικητικής συνδρομής. Ως εκ τούτου, η χώρα διεγράφη από το παράρτημα ΙΙ των συμπερασμάτων.


Ιστορικό

Ο κατάλογος της ΕΕ συμβάλλει στις προσπάθειες αποτροπής της φοροαποφυγής και προαγωγής των αρχών χρηστής διακυβέρνησης όπως η φορολογική διαφάνεια, η δίκαιη φορολόγηση και τα διεθνή πρότυπα κατά της διάβρωσης της φορολογικής βάσης και της μετατόπισης των κερδών.

Ο κατάλογος καταρτίσθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, επανεξετάσθηκε τον Μάρτιο του 2019 και περιλαμβάνεται στο παράρτημα I των συμπερασμάτων του Συμβουλίου. Τα συμπεράσματα περιλαμβάνουν και ένα δεύτερο παράρτημα με τις περιοχές δικαιοδοσίας που έχουν αναλάβει επαρκείς δεσμεύσεις για μεταρρύθμιση της φορολογικής πολιτικής τους και των οποίων οι μεταρρυθμίσεις παρακολουθούνται από την Ομάδα «Κώδικας δεοντολογίας» του Συμβουλίου για τη φορολογία των επιχειρήσεων.

Στον κατάλογο των μη συνεργάσιμων περιοχών φορολογικής δικαιοδοσίας παραμένουν ακόμη οκτώ περιοχές: Αμερικανική Σαμόα, Φίτζι, Γκουάμ, Ομάν, Σαμόα, Τρινιδάδ και Τομπάγκο, Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι και Βανουάτου.

Η επεξεργασία του ενωσιακού καταλόγου μη συνεργάσιμων περιοχών δικαιοδοσίας είναι μια δυναμική διαδικασία. Το Συμβούλιο θα συνεχίσει να επανεξετάζει και να ενημερώνει τακτικά τον κατάλογο κατά τη διάρκεια του 2019, ενώ έχει ζητήσει να εφαρμοστεί μια πιο σταθερή διαδικασία από το 2020 (δύο διαδικασίες ενημέρωσης ετησίως).
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο