Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

ΔΠΑ: Απώλεια βιβλιαρίου ασφαλισμένης στο ΙΚΑ - Μη αναγνώριση χρόνου ασφάλισηςΠηγή: Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών

Απώλεια βιβλιαρίου ασφαλισμένης στο ΙΚΑ- Μη αναγνώριση χρόνου ασφάλισης που προέκυπτε από το απολεσθέν βιβλιάριο και για τον οποίο είχαν καταβληθεί οι ανάλογες ασφαλιστικές εισφορές και είχαν επικολληθεί τα αντίστοιχα ένσημα

ΔΠΑ 13582/2019, 20ο τμήμα
 
Για την απόδειξη των ημερών εργασίας που είχε πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος και για τις οποίες είχαν καταβληθεί οι ανάλογες ασφαλιστικές εισφορές με την επικόλληση των αντίστοιχων ενσήμων στο απολεσθέν βιβλιάριο επιτρέπεται η χρήση μόνο των περιοριστικά αναφερόμενων στο άρθρο 10 παρ. 2 του Κανονισμού Ασφάλισης του Ι.Κ.Α. αποδεικτικών μέσων, τα οποία κρίθηκαν από τον κανονιστικό νομοθέτη ως τα πλέον πρόσφορα και αξιόπιστα για τον σκοπό αυτό, ενώ  αποκλείεται η με μαρτυρικές καταθέσεις απόδειξη του περιεχομένου του απολεσθέντος ή καταστραφέντος ασφαλιστικού βιβλιαρίου.

Ο αιτών δε την αντικατάσταση του ασφαλιστικού βιβλιαρίου οφείλει να προσκομίσει κάθε αναγκαία απόδειξη για το ακριβές περιεχόμενο του χαμένου βιβλιαρίου και φέρει, συνεπώς, το βάρος απόδειξης του υπαχθέντος στην ασφάλιση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. χρόνου εργασίας.

Τα αντίγραφα του δελτίου ασφαλιστικής ταυτότητας και εισφορών (Δ.Α.Τ.Ε.) που προσκομίζει ο ασφαλισμένος καθώς και η βεβαίωση καταμέτρησης ενσήμου έτερου, πλην του αρμοδίου, Υποκ/τος του καθ’ ου συνιστούν νόμιμα κατά την ανωτέρω διάταξη αποδεικτικά μέσα. Απορρίπτει την προσφυγή του Ι.Κ.Α..
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο