Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Απογείωση» ανεργίας στο 9,4% τον Ιανουάριο

EKPHKTIKH άνοδο σημείωσε η ανεργία τον Ιανουάριο εφέτος και διαμορφώθηκε στο 9,4% από 8% τον Ιανουάριο πέρυσι.Στη διάρκεια 1 έτους ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 75.482 άτομα, ενώ παράλληλα χάθηκαν 26.570 θέσεις απασχόλησης, με πρώτα «θύματα» τους νέους σε ηλικία έως 24 ετών (ανεργία 25%) και τις γυναίκες (ανεργία 13,3%)

«Απογείωση» ανεργίας στο 9,4% τον Ιανουάριο

EKPHKTIKH άνοδο σημείωσε η ανεργία τον Ιανουάριο εφέτος και διαμορφώθηκε στο 9,4% από 8% τον Ιανουάριο πέρυσι.Στη διάρκεια 1 έτους ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 75.482 άτομα, ενώ παράλληλα χάθηκαν 26.570 θέσεις απασχόλησης, με πρώτα «θύματα» τους νέους σε ηλικία έως 24 ετών (ανεργία 25%) και τις γυναίκες (ανεργία 13,3%).

Tο φαινόμενο αναμένεται πλέον να ακολουθήσει αυξητική πορεία και ήδη εκφράζονται φόβοι ότι σε μέσα επίπεδα εφέτος θα διαμορφωθεί τελικά σε διψήφιο ποσοστό έναντι 8% που προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Πρώτα επλήγησαν από την οικονομική κρίση «ευαίσθητοι» τομείς της οικονομίας, όπως το λιανικό εμπόριο και η οικοδομή, από τους οποίους η Eθνική Στατιστική Yπηρεσία εκτιμά ότι προέρχεται το 1/3 των νέων ανέργων, ενώ οι εμπλεκόμενοι στον τουριστικό τομέα εκτιμούν μεγάλη πτώση της τουριστικής κίνησης το καλοκαίρι, η οποία θα οδηγήσει σε απώλεια σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας. Αύξηση της ανεργίας προβλέπει και η Τράπεζα της Ελλάδος, θεωρώντας ως ευπαθέστερες ομάδες εργαζομένων τους ανειδίκευτους εργάτες, τους μετανάστες και τους προσωρινά απασχολούμενους.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο