Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Χρηστικό βοήθημα για την υποβολή των οικονομικών καταστάσεων στην ΤτΕΜπόνης Γιάννης
Λογιστής Φοροτεχνικός-TaxTime PC
Επιστημονικός Συνεργάτης Taxheaven


Βήμα 1-Είσοδος στην εφαρμογή

• Μπαίνουμε στη σελίδα υποβολής

https://iris.bankofgreece.gr/iris_web/login.xhtml


 
• Εισάγουμε τους κωδικούς taxis της εταιρείαςΒήμα 2-Αυτοαπογραφή


• Στη συνέχεια συμπληρώνουμε τη φόρμα απογραφής (το σύστημα προχωράει και χωρίς αριθμό fax).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στο e-mail που θα δηλώσουμε θα σταλθεί το αποδεικτικό υποβολής.


Εν συνεχεία πατάμε «Προσθήκη».


Βήμα 3-Αποστολή αρχείων

• Μόλις πατήσουμε «προσθήκη», βγαίνει το μήνυμα της ολοκλήρωσης της απογραφής και επιλέγουμε την «Αποστολή/Παραλαβή αρχείων»• Επιλέγουμε από τη λίστα το Υποσύστημα «Μητρώο Ισολογισμών-Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις» και από την «Ενέργεια» την «Αποστολή αρχείου (upload)», και εν συνεχεία επιλέγουμε την πραγματοποίηση ενέργειας


 
• Έπειτα επιλέγουμε «Επιλογή Αρχείου». Να σημειώσουμε πως το αρχείο πρέπει να έχει τις προδιαγραφές που αναφέρονται διεξοδικά στο άρθρο του κόμβου «Υποβολή χρηματοοικονομικών καταστάσεων στην ΤτΕ - Ερωτήσεις-απαντήσεις»

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το αρχείο πρέπει να είναι σε μορφή .zip, καθώς το σύστημα δεν δέχεται ούτε τη μορφή .rar.


 
• Μόλις το επιλέξουμε, πατάμε «Αποστολή όλων». Το σύστημα βγάζει πάνω δεξιά την ακόλουθη ένδειξη
 


• Στο e-mail που δηλώσαμε έρχεται το αποδεικτικό υποβολής από το αυτοματοποιημένο σύστημα IRIS.


Βήμα 4-Ολοκλήρωση διαδικασίας

Στη συνέχεια έρχεται απαντητικό e-mail από την Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με την πορεία του αιτήματος που έχουμε κάνει. Μπαίνοντας ξανά στην εφαρμογή και επιλέγοντας το «Αποστολή/Παραλαβή αρχείων» βλέπουμε την καινούργια δυνατότητα που έχει προστεθεί.
 


Επιλέγουμε «Παραλαβή» και μετά ξανά «Παραλαβή στον νέο πίνακα που μας εμφανίζει.

Κατεβάζουμε το .zip αρχείο στο οποίο περιλαμβάνονται τρία αρχεία όπως προβλέπεται στις Τεχνικές Οδηγίες.

Εφόσον δεν έχει προκύψει κάποιο σφάλμα στο αρχείο που υποβάλαμε μέσα στα αρχεία του .zip που κατεβάσαμε, τότε θα εμφανίζεται η εξής εικόνα:

Διαφορετικά εμφανίζει το ακόλουθο μήνυμα:

Στην περίπτωση αυτή θα στη λίστα μέσα στο αρχείο, θα υπάρχει το σφάλμα που οδήγησε στην απόρριψη και που θα πρέπει να διορθωθεί.


Δείτε και τη σχετική είδηση του κόμβου «Άνοιξε το σύστημα για την υποβολή των οικονομικών καταστάσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος»

Δείτε επίσης και το σχετικό άρθρο του κόμβου: Υποβολή χρηματοοικονομικών καταστάσεων στην ΤτΕ - Ερωτήσεις-απαντήσεις
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο