Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΟΕΕ: Ανακοίνωση για την παροχή της αναγκαίας εκπαίδευσης των λογιστών-φοροτεχνικών έτους 2020

ΟΕΕ: Ανακοίνωση για την παροχή της αναγκαίας εκπαίδευσης των λογιστών-φοροτεχνικών έτους 2020
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά



(ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Η5 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 1 ΤΟΥ Ν. 4093/2012 – ΦΕΚ 222 τ.Α/12-11-2012)

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπει το επάγγελμα του λογιστή – φοροτεχνικού προβλέπεται ότι:

«Ο λογιστής – φοροτεχνικός υποχρεούται να υποβάλει στο ΟΕΕ, εντός του πρώτου διμήνου κάθε έτους, υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986, στην οποία θα δηλώνει ότι ασκεί το επάγγελμα του λογιστή – φοροτεχνικού, ότι δεν έχει καταδικασθεί αμετακλήτως για τα αδικήματα που αναφέρονται στο άρθρο 14 του Π.Δ. 340/1998, ότι δεν έχει υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας λογιστών – φοροτεχνικών και ότι έχει παρακολουθήσει όλη την αναγκαία εκπαίδευση που παρέχεται από το ΟΕΕ».



Το ΟΕΕ, ως αρμόδια Αρχή, που εποπτεύει το επάγγελμα του λογιστή – φοροτεχνικού, υποχρεούται να παράσχει στους λογιστές – φοροτεχνικούς εκπαίδευση σε λογιστικά και φορολογικά θέματα, υιοθετώντας τη μέθοδο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, με σκοπό την επικαιροποίηση των επαγγελματικών τους γνώσεων.

Το πρόγραμμα σεμιναρίων αναγκαίας εκπαίδευσης λογιστών – φοροτεχνικών έτους 2020, είναι συνολικής διάρκειας 95 ωρών και θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:













ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Οι λογιστές – φοροτεχνικοί κάτοχοι επαγγελματικής ταυτότητας Α΄ και Β΄ τάξης (μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες ή εταίροι), προκειμένου να υποβάλουν την ΥΔ, υποχρεούνται να παρακολουθήσουν την αναγκαία εκπαίδευση, που σύμφωνα με τον Ν.4093/2012 παρέχει το ΟΕΕ.

Προϋποθέσεις για την παρακολούθηση είναι:

- Να έχουν εγγραφεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΕΕ,
- Να έχουν ανανεώσει την επαγγελματική τους ταυτότητα μέχρι και το έτος 2012,
- Όσοι είναι παράλληλα και μέλη του ΟΕΕ, θα πρέπει να έχουν πληρώσει τις συνδρομές τους μέχρι και το τρέχον έτος.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Την αναγκαία εκπαίδευση δικαιούνται να παρακολουθήσουν:

- Οι λογιστές – φοροτεχνικοί μη μέλη του ΟΕΕ, που δεν υποβάλουν ΥΔ εφόσον έχουν ανανεώσει την επαγγελματική τους ταυτότητα μέχρι και το έτος 2012,
- Οι λογιστές – φοροτεχνικοί και μέλη του ΟΕΕ, που δεν υποβάλουν ΥΔ εφόσον έχουν ανανεώσει την επαγγελματική τους ταυτότητα μέχρι και το έτος 2012 και έχουν πληρώσει τις συνδρομές τους μέχρι και το τρέχον έτος,
- Τα μέλη του ΟΕΕ (μη λογιστές – φοροτεχνικοί) εφόσον έχουν πληρώσει τις συνδρομές τους μέχρι και το τρέχον έτος.
- Το δικαίωμα συμμετοχής στην εν λόγω εκπαίδευση, για το έτος 2020,  είναι 50 ευρώ.

Για τη συμμετοχή στην αναγκαία εκπαίδευση προαπαιτείται η καταβολή του ανωτέρω ποσού, μέσω της σχετικής ταυτότητας πληρωμής.

Το προαναφερθέν ποσό αφορά στην παρακολούθηση του συνόλου των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που εντάσσονται στην ετήσια αναγκαία εκπαίδευση των λογιστών – φοροτεχνικών και καταβάλλεται από τους ενδιαφερόμενους λογιστές – φοροτεχνικούς ή από τα μέλη του ΟΕΕ εφάπαξ σε ετήσια βάση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Οι δικαιούχοι λογιστές – φοροτεχνικοί μπορούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια με τους εξής εναλλακτικούς τρόπους:

- Με τη διαδικασία του Live Streaming (ζωντανή μετάδοση) την ημέρα και ώρα διεξαγωγής του, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΕΕ.
- Με πρόσβαση στο βιντεοσκοπημένο υλικό, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΕΕ. Το βιντεοσκοπημένο υλικό παραμένει αναρτημένο στην σχετική ιστοσελίδα του ΟΕΕ, προκειμένου οι δικαιούχοι να έχουν διαρκή πρόσβαση σε αυτό.
Εκτός από το βιντεοσκοπημένο υλικό θα αναρτηθούν οι σημειώσεις και οι ερωτήσεις που θα υποβληθούν στους εισηγητές, κατά τη διάρκεια του Live Streaming, με τις απαντήσεις τους.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης