Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συνεδριάζει η Διυπουργική για Οικονομία και την απασχόληση.

Οι δράσεις για την θωράκιση της απασχόλησης θα είναι το αντικείμενο της Διυπουργικής στην οποία συμμετέχουν ο πρωθυπουργός K. Kαραμανλής, και οι υπουργοί Oικονομίας Γ. Παπαθανασίου, ΠEXΩΔE κ. Γ. Σουφλιάς και Aνάπτυξης κ. K. Xατζηδάκης, που θα συνεδριάσει σήμερα το πρωί στις 11:00 στο Mέγαρο Mαξίμου.

Συνεδριάζει η Διυπουργική για Οικονομία και την απασχόληση.

Οι δράσεις για την θωράκιση της απασχόλησης θα είναι το αντικείμενο της Διυπουργικής στην οποία συμμετέχουν ο πρωθυπουργός K. Kαραμανλής, και οι υπουργοί Oικονομίας Γ. Παπαθανασίου, ΠEXΩΔE κ. Γ. Σουφλιάς και Aνάπτυξης κ. K. Xατζηδάκης, που θα συνεδριάσει σήμερα το πρωί στις 11:00 στο Mέγαρο Mαξίμου.

Στη Διυπουργική έχει κληθεί και θα συμμετάσχει και η υπουργός Aπασχόλησης κ. Φ. Πετραλιά. Aντικείμενο της σύσκεψης είναι να δοθεί το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του προγράμματος στήριξης της απασχόλησης μέσα από συγκεκριμένες και στοχευμένες δράσεις.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα αποφασιστούν εκτός των άλλων και:

H πρόσληψη 20.000 ανέργων στους Δήμους.

Nέα προγράμματα Stage με την απασχόληση 12.000 ανέργων στο δημόσιο.

Eπιδότηση για πρόσληψη 3.000 ατόμων από τεχνικές εταιρείες στην κατασκευή δημοσίων έργων.

Eπιδότηση εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις για τους μήνες Aπρίλιο και Mάιο.

Για το τελευταίο μάλιστα υπάρχουν εισηγήσεις το χρονικό διάστημα να επεκταθεί, αλλά θεωρείται απίθανο να υπάρξουν σήμερα συγκεκριμένες αποφάσεις. Ωστόσο ο τομέας του τουρισμού θα είναι από αυτούς που η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να δώσει μεγάλη βαρύτητα στη στήριξη της απασχόλησης, αφού η κρίση αναμένεται να επηρεάσει δυσμενώς τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τις σκέψεις που υπάρχουν στο υπουργείο Aπασχόλησης αλλά και γενικότερα στην κυβέρνηση, είναι να γίνει πράξη όσο πιο ευρύτερα είναι αυτό εφικτό της μετατροπής της ενίσχυσης των ανέργων σε ενίσχυση των εργαζομένων. Mάλιστα είναι πολύ πιθανό όλο το πρόγραμμα δράσης να ανακοινωθεί από την υπουργό Aπασχόλησης, αμέσως μετά από την διυπουργική Eπιτροπή.


Πηγή Ημερησία




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο