Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προς χρεοκοπία-εξπρές οδεύει η GM

14 Απρίλιου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • «Βουτιά» 17% κατέγραψαν ενδοσυνεδριακά οι μετοχές της General Motors στη Wall Street χθες μετά από δημοσιεύματα που θέλουν την προβληματική αυτοκινητοβιομηχανία να οδεύει σε «χρεοκοπία-εξπρές» έως την 1η Ιουνίου, παρά τις δηλώσεις της διοίκησης ότι μπορεί να αναδιαρθρωθεί και χωρίς να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές, τη λεγόμενη διαδικασία του Chapter 11.
Προς χρεοκοπία-εξπρές οδεύει η GM

«Βουτιά» 17% κατέγραψαν ενδοσυνεδριακά οι μετοχές της General Motors στη Wall Street χθες μετά από δημοσιεύματα που θέλουν την προβληματική αυτοκινητοβιομηχανία να οδεύει σε «χρεοκοπία-εξπρές» έως την 1η Ιουνίου, παρά τις δηλώσεις της διοίκησης ότι μπορεί να αναδιαρθρωθεί και χωρίς να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές, τη λεγόμενη διαδικασία του Chapter 11.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times οι οποίοι κυβερνητικές πηγές με γνώση των τεκταινομένων στην GM, στόχος είναι να προετοιμαστεί η εταιρεία για μια ταχεία, χειρουργικής ακρίβειας χρεοκοπία, σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτό να καταλήξει σε συμφωνία αφενός με τους ομολογιούχους δανειστές της (για τη μετατροπή χρεών 28 δισ. δολαρίων της GM σε μετοχές), αφετέρου με το σωματείο εργαζομένων United Automobile Workers για αλλαγή των εργσιακών σχέσεων.


Νέα εταιρεία
Ενα από τα εξεταζόμενα σχέδια προβλέπει τη σύσταση νέας εταιρείας που θα αγόραζε τα «καλά» περιουσιακά στοιχεία της GM μετά την υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Τα «ανεπιθύμητα» περιουσιακά στοιχεία (λιγότερο δημοφιλή σήματα, εργοστασιακές μονάδες και υποχρεώσεις στα ταμεία των εργαζομένων) θα παραμείνουν στην παλαιά ετιαρεία που θα μπορούσε να εκκαθαριστεί σε βάθος χρόνου.

Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών μελετούν ακόμα ένα σενάριο βάσει του οποίου η «καλή» GM θα μπει και θα βγει από το καθεστώς χρεοκοπίας εντός 2 εβδομάδων, με χρήση κυβερνητικών κεφαλαίων 5-7 δισ. δολ. Σημειώνεται ότι τόσο η GM όσο και το υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα των NYT.


Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης