Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανακοπή ΚΕΔΕ. Εκτελεστή πράξη η ατομική ειδοποίηση του α.47 του Κώδικα Φορολογικής ΔιαδικασίαςΠηγή: Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών

ΔΠΑ 6481/2019, 29ο Τμήμα
 
Η προβλεπόμενη από το άρθρο 47 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν.4174/2013) ατομική ειδοποίηση αποτελεί τη μόνη εκτελεστή πράξη που εκδίδεται κατά το στάδιο που προηγείται της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης, η δε πράξη καταχώρησης στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της φορολογικής Διοίκησης που αποβλέπει στην παρακολούθηση της οφειλής αποτελεί μη εκτελεστή πράξη και η ανακοπή κατά της πράξης αυτής είναι απαράδεκτη. Περαιτέρω, σε περίπτωση που το Δημόσιο επισπεύδει αναγκαστική εκτέλεση των απαιτήσεων του σε βάρος ατομικής περιουσίας κληρονόμου ο τελευταίος μπορεί να αντιτάξει την έλλειψη ενεργητικού της κληρονομίας, εφόσον έχει αποδεχθεί αυτήν με το ευεργέτημα της απογραφής και για όσο χρόνο διαρκεί το ευεργέτημα αυτό.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο