Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΕΒΕΠ: Ενημέρωση για τη διαδικασία εγγραφής στον ΕΦΚΑ από το ΓΕΜΗΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Γ. Κασιμάτη 1, Πλ. Οδησσού, 18531 Πειραιάς, Τηλ: 210 4177241-5, Φαξ: 210 4178680
Website: www.pcci.gr, E-Mail: [email protected]

Πειραιάς, 30 Οκτωβρίου2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΤΟ ΕΒΕΠ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΜΗ»


Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς,με σχετικές επιστολές,εφιστά την προσοχή στα νέα μέλη του για την διαδικασία ολοκλήρωσης επιτυχώς της γνωστοποίησης στον ΕΦΚΑ εγγραφής των επιχειρηματιών σε αυτόν. Ειδικότερα, το Ε.Β.Ε.Π. σημειώνει την αναγκαιότητα οι νέες επιχειρήσεις να προσκομίζουν εγχάρτως οποιοδήποτε δικαιολογητικό στον ΕΦΚΑ, μέχρι της πλήρους «online» ψηφιοποίησής του, προκειμένου να ολοκληρωθεί πλήρως η εγγραφή νέων ασφαλισμένων. Το όλο ζήτημα αφορά στις προβλεπόμενες διαδικασίες περί της σύστασης εταιρείας και απόδοσης εν συνεχεία σε αυτή αριθμού ΓΕΜΗ και ΑΦΜ από την Υπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ) του Επιμελητηρίου. Να σημειωθεί ότι το Ε.Β.Ε.Π., με επιστολή του, ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι. Βρούτση, για επίσπευση της ηλεκτρονικής διασύνδεσης του Γ.Ε.ΜΗ. με τον ΕΦΚΑ στο πλαίσιο των σύγχρονων δράσεων που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση για ψηφιοποίηση ενεργειών που σχετίζονται με το Δημόσιο, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η διαδικασία, καθώς ακόμα απαιτείται η εκ νέου συμπλήρωση και υποβολή δικαιολογητικών και αιτήσεων, με χρονοβόρες επισκέψεις στα κατά τόπους γραφεία του ΕΦΚΑ για την υλοποίηση της εγγραφής στο Μητρώο Ασφαλισμένων.

Στην επιστολή, που κοινοποίησε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π.και Π.Ε.Σ. Αττικής στην Κ.Ε.Ε.Ε., μνημονεύονται τα προβλεπόμενα βήματα σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 εδ. η του Νόμου 4441/2016 καθώς και το άρθρο 11 της με αρ. πρωτ. 63577/13.6.2018 Κοινής Υπουργικής Απόφασης,που ρυθμίζουν τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις, οι οποίες αφορούν στη λειτουργία των Υπηρεσιών Μιας Στάσης, του e-ΓΕΜΗ, αλλά και της αυτόματης  ενημέρωσης του ΕΦΚΑ, ταυτόχρονα με το TAXIS.

Ο πρόεδρος του  Ε.Β.Ε.Π.και  Π.Ε.Σ.Α., Βασίλης Κορκίδης, στην επιστολή του στον Υπουργό Εργασίας και τον Διοικητή του ΕΦΚΑ τόνισε:
«Στο κατώφλι των εξελίξεων για ψηφιακό κράτος, καθώς μάλιστα βρισκόμαστε και στο πέρας της διαδικασίας εφαρμογής της σύστασης των εταιρειών εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά (e-ΥΜΣ), με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΓΕΜΗ χωρίς την υποχρέωση επίσκεψης στο Επιμελητήριο, Δ.Ο.Υ. ή οποιαδήποτε άλλη Δημόσια Υπηρεσία, θεωρούμε επιβεβλημένο να λειτουργήσει η αντίστοιχη ψηφιακή πλατφόρμα του ΕΦΚΑ ώστε να προβαίνει σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες ενέργειες με ηλεκτρονικό και μόνο τρόπο. Κατανοούμε τη μεγάλη προσπάθεια του Υπουργείου σας να αναπληρώσει καθυστερήσεις και ελλείψεις. Στα Επιμελητήρια δηλώνουμε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της  κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, εκσυγχρονισμό και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα απαλλάξουν τις εταιρείες από περιττές γραφειοκρατικές υποχρεώσεις και αγκυλώσεις, που θα προωθούν και δεν θα κωλύουν την επιχειρηματικότητα.»


Ετικέτες για αναζήτηση ΓΕΜΗ ΕΒΕΠ ΕΦΚΑ ΥΜΣ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο