Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.
Αλλες ειδήσεις

ΛΣΑ - Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων: Αίτημα παράτασης και εξάλειψης ή περιορισμού τέλους


Ελ. Βενιζέλου 75, Νέα Ιωνία, 14231.
Τηλ.: 210 51.38.289, 210 51.57.310,
[email protected], www.lsa.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΛΣΑ σε σχέση με το τρέχον θέμα της λήξης των προθεσμιών για το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων ανακοινώνει στα μέλη του λογιστές - φοροτεχνικούς ότι έχει ζητήσει αρμοδίως την παράταση των σχετικών προθεσμιών μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αυτών που έχουν ήδη παρέλθει, καθώς και αυτών που πρόκειται να λήξουν.

Τονίζεται ότι, αφενός η διαδικασία είναι σχετικά «περιττή», με δεδομένο ότι όλα τα ζητούμενα στοιχεία υπάρχουν στις υφιστάμενες πλατφόρμες, αφετέρου υπάρχει αναγκαιότητα έκδοσης σαφέστερων οδηγιών καταχώρισης.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν διεξοδικά και με τους υπόλοιπους φορείς και κυρίως με το ΟΕΕ, στα πλαίσια της δημιουργικής παρέμβασης και συνεργασίας και σε πλαίσιο απόλυτης συμφωνίας απόψεων, εστάλη σχετική επιστολή του ΟΕΕ προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Τέλος, επισημάναμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι η άντληση των όποιων δεδομένων ζητούνται, στα πλαίσια των οδηγιών του Υ.Ο., της Γ.Γ.Π.Σ., της Α.Α.Δ.Ε., του Γ.ΕΜ.Η. ή της ΤτΕ, πρέπει πλέον να αποτελεί υποχρέωση και αρμοδιότητα των υπεύθυνων στα πλαίσια της προσπάθειας που έχει ανακοινωθεί επισήμως από την Πολιτεία για τη διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων και της πάταξης της φυσικής και ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας.

Είναι τουλάχιστον άδικο και κοστοβόρο να φορτώνεται κάθε φορά η υπάρχουσα αδυναμία αλληλοσυσχέτισης των στοιχείων στις πλάτες ενός επαγγελματικού κλάδου καθώς και των οντοτήτων.

Θεωρούμε επίσης, ότι η επιβάρυνση των επιχειρήσεων για τη συγκεκριμένη διαδικασία, με το ετήσιο τέλος που ορίζεται για την κάλυψη των δαπανών της δημιουργίας της συγκεκριμένης πλατφόρμας, πρέπει να εξαλειφθεί, ή, αν μη τι άλλο, να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο