Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Παπαθανασίου: Η κρίση είναι υπαρκτή

Στην Τρίπολη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος αρχικά συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκο Αγγελόπουλο και συζήτησε μαζί του για το κλείσιμο του Γ΄ ΚΠΣ και την έναρξη του ΕΣΠΑ.

Γ. Παπαθανασίου: Η κρίση είναι υπαρκτή


Στην Τρίπολη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος αρχικά συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκο Αγγελόπουλο και συζήτησε μαζί του για το κλείσιμο του Γ΄ ΚΠΣ και την έναρξη του ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός συνεχάρη τον κ. Αγγελόπουλο γιατί, όπως τόνισε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι στις πρώτες θέσεις σε απορροφητικότητα στο Γ΄ΚΠΣ και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ».

Αμέσως μετά ο υπουργός στο Επιμελητήριο Αρκαδίας συναντήθηκε με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του νομού όπου ανέφερε ότι η κρίση δεν έχει προηγούμενο και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσο θα κρατήσει. Η χώρα μας, είπε, δεν έχει αισθανθεί την κρίση όσο άλλες χώρες. Κυρίως γιατί οι ελληνικές τράπεζες δεν ήταν εκτεθειμένες όσο σε άλλες χώρες. Εχουμε επηρεαστεί και εμείς, είπε, όπως όλες οι χώρες. Εχει επηρεαστεί ο τουρισμός, ο οποίος είναι o πιο ευαίσθητος τομέας και έχουν επηρεαστεί και άλλοι τομείς όπως η οικοδομή. Η κρίση, σημείωσε, είναι υπαρκτή. Είμαστε από πάνω για να κάνουμε παρεμβάεις όπου χρειάζεται και ανέφερε ότι δεν είναι ωραίο να καταστροφολογούμε γιατί αυτό λειτουργεί κατά της αγοράς.

Ο υπουργός τόνισε στους παραγωγικούς φορείς πως μέχρι τώρα έχουμε αντισταθεί καλύτερα από άλλες χώρες. Δεν ωραιοποιούμε, είπε, τα πράγματα αλλά δεν έχει έρθει και ολοκληρωτική καταστροφή. Και σημείωσε πως είναι προς όφελος και των πολιτών να βάλουμε τάξη στα δημόσια οικονομικά.

Επισήμανε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από τις τράπεζες, οι οποίες είπε δεν ανταποκρίνονται όσο θα θέλαμε και αυτό γίνεται γιατί δεν λειτουργεί η διατραπεζική αγορά. Είμαστε από πάνω είπε και κάνουμε παρεμβάσεις, σημείωσε όμως ότι δεν μπορεί ποτέ να φθάσουμε στα επίπεδα που είμασταν πριν την κρίση στην τραπεζική αγορά.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι σκοπίμως είχαμε κρατήσει κλειστό το ΕΣΠΑ για να μην υπάρξουν απώλειες από το Γ΄ΚΠΣ και τώρα ξεκινάμε το ΕΣΠΑ με πολύ μεγάλη ένταση.

Τόνισε, τέλος, ότι οι πυλώνες και οι στόχοι είναι τρεις:

Πρώτον, τάξη στα δημόσια οικονομικά, δεύτερον, μέσα στα πλαίσια δυνατοτήτων βοήθεια στην πραγματική οικονομία, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη και τρίτον, παρέμβαση και βοήθεια στους οικονομικά ασθενέστερους σ΄αυτούς που πλήττονται περισσότερο.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο