Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΛΕΠΑ: Κάλεσμα στο νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη, 24/10

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, ΤΗΛ. 38 02 923 - 38 35 093, ΦΑΞ: 33 06 776 -  ΑΘΗΝΑ
Web site: www.elepa.gr. E_ mail: [email protected].
 
Νέο Συλλαλητήριο Πέμπτη 24/10, μέρα ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου
Συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6.30μμ
Προσυγκέντρωση 6,00 μμ, Πλ. Κάνιγγος
 
Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντεργατική επίθεση

 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Συνεχίζουμε δυναμικά και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με νέο Συλλαλητήριο, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στις 6.30μμ, στα Προπύλαια (μετρό Πανεπιστήμιο).

Στις δυο απεργιακές μάχες στις 24/9 και στις 2/10, αλλά και στο συλλαλητήριο στις 17/10 δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας στο όνομα της ανάπτυξής τους!

Η μαζικότητα αυτού του αγώνα δείχνει την αντίθεση των εργαζόμενων στο χτύπημα των δικαιωμάτων μας. Στις 24/10, μέρα ψήφισης του ν/σ, ακόμα πιο μαζικά διαδηλώνουμε ώστε να απαιτήσουμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο «σκούπα» για τους μισθούς μας και τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες.
 
Δείξε μου τον φίλο σου…
«Έσταζαν μέλι» ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων ενώσεων των εργοδοτών για το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο. Ο αρμόδιος υπουργός Αδ. Γεωργιάδης δήλωσε «είναι απολύτως προφανές ότι έχει φτιαχτεί για να κάνει τη ζωή των επενδυτών ευκολότερη και καλύτερη». Ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, Παναγόπουλος, ως γνήσιος εκπρόσωπος της εργοδοσίας το μόνο ερώτημα που έβαλε ήταν για τις «συνέπειες του νομοσχεδίου, όσον αφορά τον ανταγωνισμό των υγιών επιχειρήσεων».
Η κυβέρνηση της ΝΔ, με χαρά συνεχίζει πάνω στον ίδιο αντεργατικό δρόμο της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, για το περεταίρω τσάκισμα των εργατικών μας δικαιωμάτων.
 
Τι “φέρνει” το νομοσχέδιο…;
Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο προβλέπει φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις και για τους μετόχους (μείωση φορολογικού συντελεστή). Γη και ύδωρ για τις επενδύσεις καταργώντας περιβαλλοντικούς-πολεοδομικούς όρους, δημιουργώντας ειδικές οικονομικές ζώνες με χειρότερους όρους εργασίας για τους εργαζόμενους. Ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά υπηρεσίες και τομείς της οικονομίας.
Προωθεί το πλήρες ξήλωμα των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Χτυπά τις συλλογικές διαδικασίες των εργαζόμενων και βάζει στο γύψο την δράση των σωματείων για να μην υπάρχει αντίδραση στην χειροτέρευση της ζωής μας. Προβλέπει:
- Εξαιρέσεις από τις εθνικές, τις τοπικές κλαδικές και τις ομοιοεπαγγελματικές ΣΣΕ για επιχειρήσεις που επικαλούνται «σοβαρά οικονομικά προβλήματα» ή λειτουργούν ως «επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας», νομικά πρόσωπα «μη κερδοσκοπικού σκοπού».
- Οι επιχειρησιακές συμβάσεις υπερισχύουν έναντι των κλαδικών για τις παραπάνω επιχειρήσεις, ενώ γενικά η τοπική σύμβαση υπερισχύει και της εθνικής κλαδικής και της ομοιοεπαγγελματικής. Με απόφασή του, ο υπ. Εργασίας μπορεί επικαλούμενος τα παραπάνω να εξαιρεί επιχειρήσεις από την εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ.
- Για την επέκταση μιας κλαδικής σύμβασης, πέρα από τον όρο να υπογράφεται από εργοδότες που απασχολούν ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των εργαζομένων του συγκεκριμένου κλάδου, θα πρέπει πλέον να ελέγχονται οι επιπτώσεις ...«στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και τη λειτουργία του ανταγωνισμού»!
- Επιβάλλονται νέοι περιορισμοί για την προσφυγή των εργαζομένων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), καθώς η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής από τα συνδικάτα ουσιαστικά εξαλείφεται:

Και εδώ η υπογραφή ΣΣΕ θα πρέπει να «επιβάλλεται από υπαρκτό λόγο γενικότερου κοινωνικού ή δημοσίου συμφέροντος συνδεόμενο με τη λειτουργία της ελληνικής οικονομίας»!
… και ακρογωνιαίος λίθος όλων αυτών είναι το χτύπημα στα σωματεία, αφού πρακτικά με τις διατάξεις για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και ηλεκτρονικό μητρώο, σε συνδυασμό με τους νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν να καταργήσουν την λειτουργία τους!

Τελικά η ανάπτυξη είναι δίκαιη και είναι για όλους;

Έχουμε πείρα από τον κλάδο μας. Για παράδειγμα κάθε χρόνο οι μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες παρουσιάζουν αυξημένα κέρδη, την ώρα που οι νέοι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με όλο και λιγότερα χρήματα και με τσακισμένα δικαιώματα στο ωράριο, στις υπερωρίες κ.ά. Στα λογιστήρια και στα μεγάλα λογιστικά γραφεία η δουλειά “μεγαλώνει”, αλλά οι μισθοί παίρνουν την κατιούσα, η μαύρη εργασία έχει γίνει καθημερινότητα.

Η πείρα μας να γίνει κριτήριο! Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την ανάπτυξή τους! Ο μόνος δρόμος για να καλυτερεύσει η ζωή μας είναι η οργάνωση στο σωματείο μας και η διεκδίκηση των πραγματικά σύγχρονων δικαιωμάτων μας!
 
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΣΚΟΥΠΑ
 
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ
 
Συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη, στα Προπύλαια, 6.30μμ

                                                   
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
21.10.19



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης