Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γιώργος Χριστόπουλος στην ΕΡΤ: Πως θα δοθεί «κοινωνικό μέρισμα» 138 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις ως μείωση της προκαταβολής του φόρουΣτην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1 που παρουσιάζουν η Μάριον Μιχελιδάκη, και ο Κώστας Λασκαράτος, ήταν προσκεκλημένος ο επιστημονικός συνεργάτης του κόμβου Taxheaven, φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος χθες, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, για αναλυτικότερες πληροφορίες για την μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος που βεβαιώθηκε με τις φετινές δηλώσεις των επιχειρήσεων, ύστερα από τις πρώτες ενδείξεις που δημοσιεύθηκαν.

Αναφέρθηκε στη δήλωση εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία έδωσε το πράσινο φως στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που δόθηκε βελτιωμένο και αντανακλά πλήρως τις συζητήσεις των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση έτσι ώστε οι συμφωνημένοι δημοσιονομικοί κανόνες να επιτευχθούν. «Το προσχέδιο του προϋπολογισμού αντανακλά πλήρως αυτές τις συζητήσεις» λέει χαρακτηριστικά η δήλωση του εκπροσώπου.

Ο Γιώργος Χριστόπουλος για την αξιοπιστία της ανάλυσης του επικαλέστηκε την σχετική περικοπή από την ιστοσελίδα της Κομισιόν:
…  και με τη «βούλα» της Κομισιόν:
«Moreover, the distribution of the heating oil benefit within 2019 is included, as well as the reduction of 5% of the advance payment of CIT for firms
(one-off), for 2019».

Μετάφραση: Επιπλέον, περιλαμβάνεται η διανομή του ωφελήματος (επιδόματος) πετρελαίου θέρμανσης εντός του 2019, καθώς και η μείωση κατά 5% της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για επιχειρήσεις (εφάπαξ), για το 2019.

Να θυμίσουμε ότι  στη σελίδα 21 του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2020, αναφέρεται:
«…έχουν συμπεριληφθεί εφάπαξ μέτρα μείωσης του φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων ύψους 138 εκατ. ευρώ που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το τρέχον έτος.»

Στις κάρτες που έδειξε η εκπομπή, γίνεται αναφορά για το πως θα γίνει η μείωση:

Εξετάζεται με μείωση της δόσης φόρου του Δεκεμβρίου 2019.

Η δόση περιέχει:

• Προκαταβολή φόρου (σήμερα 100%)
• Φόρο εισοδήματος
• Τέλος επιτηδεύματος
• Εισφορά αλληλεγγύης


Επικρατέστερο σενάριο: Μείωση της προκαταβολής κατά 5% (από 100% σήμερα σε 95%)

Πρακτικά εξετάζεται να γίνει νέα εκκαθάριση στη δήλωση φορολογία εισοδήματος μέσα στον Νοέμβριο ώστε η μείωση προκαταβολής να μπορεί να αφαιρεθεί από την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος Νομικών Προσώπων.

Δείτε το σχετικό video:Σε περίπτωση που έχει εξοφληθεί ο φόρος εισοδήματος, η διαφορά θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρήσεων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο