Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΟΕΕ: Οικονομικά Χρονικά - Τεύχος 166Εννέα και πλέον χρόνια μετά την είσοδο της χώρας στο πρώτο μνημόνιο, το βασικό ζητούμενο για την ελληνική οικονομία εξακολουθεί να παραμένει η προσέλκυση επενδύσεων. Οι επενδύσεις είναι αυτές, που θα δώσουν στη χώρα τη δυνατότητα να αναπτυχθεί σε γερές και στέρεες βάσεις. Οι επενδύσεις είναι αυτές, που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας, θα βελτιώσουν τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και θα δώσουν πάτημα στην κυβέρνηση να πετύχει τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα.

Τα «Οικονομικά Χρονικά» ανοίγουν το φάκελο των επενδύσεων, οι οποίες μαζί με την προώθηση των εξαγωγών αποτελούν το δίπτυχο της ανάπτυξης. Στο νέο τεύχος, οι αρθρογράφοι γράφουν για τις προοπτικές που διανοίγονται στην ελληνική οικονομία, τις ευκαιρίες που προσφέρονται στους επενδυτές αλλά και τα προβλήματα που εξακολουθούν να λειτουργούν ως τροχοπέδη στην προσέλκυση κεφαλαίων. Τα οφέλη των επενδύσεων σε μια οικονομία είναι πολλαπλασιαστικά και έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας για δεκαετίες, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και τονώνοντας τη ζήτηση.

Όλοι συμφωνούν πως για να κερδηθεί το στοίχημα της ανάπτυξης, απαιτείται η εκπόνηση ενός συγκροτημένου σχεδίου, το οποίο θα βασίζεται σε δυο πυλώνες: στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και στην προσέλκυση επενδύσεων που θα συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της εγχώριας παραγωγής. Στο επίκεντρο πρέπει να τεθούν στοχευμένες φοροελαφρύνσεις και η παροχή ρευστότητας προς τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις.

Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας
Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Μπορείτε να διαβάσετε το περιοδικό ηλεκτρονικά πατώντας εδώ, ή να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το συνημμένο αρχείο
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο