Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο17/10/19

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 16/10/19 ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΠΟΥ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Την κατηγορηματική αντίθεση της ΓΣΕΕ στις διατάξεις για τα εργασιακά του επίμαχου αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μιλώντας, στο πλαίσιο της ακρόασης των κοινωνικών εταίρων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το θέμα.

Ο κύριος Παναγόπουλος έκανε λόγο για «χτίσιμο» από την πλευρά της κυβέρνησης νέων απορρυθμίσεων στο ήδη απορυθμισμένο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις εργασιακό περιβάλλον, με τις γνωστές «ενώσεις προσώπων» που ουσιαστικά ευτελίζουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, με τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, με τις αντεργατικές ρυθμίσεις της 6ης Π.Υ.Σ του 2012 και με τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης για τη διευκόλυνση των εργοδοτών να κάνουν lock-out (ανταπεργία), την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τη μη επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων αν η εργοδοτική οργάνωση δεν καλύπτει το 50% +1 της συνολικής απασχόλησης στον κλάδο.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε ότι στο πεδίο των συλλογικών διαπραγματεύσεων δεν επανέρχεται στα χέρια των κοινωνικών εταίρων η διαπραγμάτευση του κατώτερου μισθού, αντιθέτως η κυβέρνηση εισάγει με τις διατάξεις της, νέες αυτοεξαιρέσεις από τις συλλογικές συμβάσεις και κυρίως δεν τις επεκτείνει χρησιμοποιώντας στην ουσία τη νομοθεσία που εισήγαγε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Εμβληματικό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και το ζήτημα της λειτουργίας του ΟΜΕΔ, που με την 6η πράξη Υπουργικού Συμβουλίου είχε ανατραπεί η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν επαναφέρει ως όφειλε τη ρύθμιση, παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας και του Αρείου Πάγου.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του Προέδρου της ΓΣΕΕ:
 
https://www.youtube.com/watch?v=e5Jb7-iEDmc&t=9s

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο