Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επισκόπηση πρόσφατης αρθρογραφίας του κόμβου

19 Οκτώβριου 2019 Σχόλια
Επισκόπηση πρόσφατης αρθρογραφίας του κόμβου
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


Στην παρούσα επισήμανση σταχυολογήσαμε ορισμένα από τα προσφάτως δημοσιευμένα άρθρα του κόμβου (που αναρτήθηκαν εντός του τρέχοντος μηνός) προκειμένου να τα μελετήσουν οι συνάδελφοι που ενδεχομένως δεν μπόρεσαν να το πράξουν τις προηγούμενες ημέρες. Η επιστημονική ομάδα κόμβου TAXHEAVEN και η πλειάδα των συνεργατών του  θα συνεχίσουν με την ίδια ζέση την προσπάθεια έγκαιρης και επιστημονικά τεκμηριωμένης ενημέρωσης των συναδέλφων, εκτός των άλλων και μέσω της αρθρογραφίας και των επισημάνσεων.

Το ζητούμενο για μας είναι η ανάλυση επί της ουσίας των πρακτικών θεμάτων της καθημερινότητάς μας και όχι απλώς η ανάρτηση δήθεν «επισημάνσεων» που αποτελούν συρραφή διατάξεων δίχως ψήγμα ερμηνείας, προβληματισμού ή προσωπικής τοποθέτησης. Γιατί, η δημόσια παράθεση της ερμηνευτικής μας προσέγγισης που δεν αναμασά απλώς τα κείμενα των εγκυκλίων ή των νόμων, αλλά εδράζεται και στη συμπυκνωμένη γνώση και εμπειρία όλης της ομάδος, δίνει μία επιπλέον δυναμική στα ίδια τα κείμενα, διότι συχνά βαδίζουμε σε δύσκολες ατραπούς με κίνδυνο να «τσαλακωθούμε» μακριά απ΄την ασφάλεια των εύκολων παραδειγμάτων ή τοποθετήσεων. Αυτή η τόλμη όμως είναι που ενίοτε ανοίγει δρόμους και αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για μας που πάντα θα την κυνηγούμε έστω κι αν κάπου στην πορεία είχαμε ανθρωπίνως σφάλει. 
 

Παραχώρηση χρήσης αυτοκινήτου και ασφαλιστικές εισφορές

Νομικά πρόσωπα με έσοδα από μισθώσεις τύπου AIRBNB (Χωρίς παροχή υπηρεσιών)

Αλλαγή κατηγορίας βιβλίων ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης εταιρείας λόγω τζίρου

Ασφάλιση μελών αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας

Διανομή κερδών ΑΕ με μετρητά ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού;

Νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα: Τρόπος καταχώρησης - Προθεσμίες - Πρόστιμα

Ετήσιος πίνακας προσωπικού

Brexit - Επιστροφή ΦΠΑ σε πρόσωπα υποκείμενα στο ΦΠΑ τα οποία πραγματοποιούν δαπάνες σε άλλο κράτος-μέλος από αυτό στο οποίο είναι εγκατεστημένα

Κράτη μη συνεργάσιμα στο φορολογικό τομέα και κράτη με προνομιακό φορολογικό καθεστώς



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης