Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΣΘΕΒ: Αίτημα για επιτάχυνση των διαδικασιών και άμεση αποπληρωμή επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε προγράμματα ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ

ΣΘΕΒ: Αίτημα για επιτάχυνση των διαδικασιών και άμεση αποπληρωμή επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε προγράμματα ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτάχυνση των διαδικασιών και άμεση αποπληρωμή για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε προγράμματα ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ

Επανέρχεται ο ΣΘΕΒ


Με επιστολή στον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σ. Πρωτοψάλτη, ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών επισημαίνει τη μεγάλη χρονική καθυστέρηση αποπληρωμής των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε προγράμματα ΛΑΕΚ 0,24%. Παρόμοια παρέμβαση είχε σταλεί ήδη από τον Απρίλιο τ.ε και στην πρώην διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Μ. Καραμεσίνη.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, μεγάλος αριθμός προγραμμάτων  κατάρτισης εργαζομένων παραμένουν σε εκκρεμότητα ως προς την αποπληρωμή από το έτος 2014 και 2015 και ενώ αυτά έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και εγκρίθηκε η αποπληρωμή τους. Ακόμα και όσες επιχειρήσεις έχουν πληρώσει αρκετά υψηλές εργοδοτικές εισφορές και μπορούσαν μ’ αυτόν τον τρόπο να υλοποιήσουν τέτοια προγράμματα, πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια να αποπληρωθούν από τον ΟΑΕΔ.

Σε μια οικονομία όπου η ανταγωνιστικότητα είναι το ζητούμενο η επιμόρφωση των εργαζομένων μοιάζει ως μια κατάσταση δυσλειτουργική και αυτό διότι παρά τις καταβολές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, μέσω των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων γι’ αυτά τα προγράμματα, η Δημόσια Διοίκηση μαζί με όλες τις άλλες του οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα καθυστερεί να τις αποπληρώσει.

Για τους λόγους αυτούς ο ΣΘΕΒ  ζητά την ταχύτατη ενεργοποίηση της διαδικασίας αποπληρωμής των προγραμμάτων των επιχειρήσεων ΛΑΕΚ 0,24 που υλοποίησαν για τα έτη 2014 και 2015.


Πληροφορίες τηλ. 2410555507



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης