Αποτελέσματα live αναζήτησης

51.249 λίτρα πετρελαίου ναυτιλίας δεσμεύτηκαν από την ΑΑΔΕ μετά από ελέγχους

51.249 λίτρα πετρελαίου ναυτιλίας δεσμεύτηκαν από την ΑΑΔΕ μετά από ελέγχους
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ


Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για ελέγχους στην εφοδιαστική αλυσίδα διάθεσης καυσίμων, το τμήμα της Θαλάσσιας Ομάδας Ελέγχου της ΕΛ.Υ.Τ. Αττικής διενέργησε στις 9 Οκτωβρίου ελέγχους σε πλοία στην παράκτια ζώνη της Χαλκίδας και δεσμεύτηκαν 51.249 λίτρα πετρελαίου ναυτιλίας.

Ειδικότερα:

1. Σε ένα ρυμουλκό πλοίο που κατέπλεε από λιμάνι του εξωτερικού πραγματοποιήθηκε έλεγχος των ναυτιλιακών εγγράφων (ημερολόγιο μηχανής) , των τελωνειακών παραστατικών και της ποσότητας που ήταν στις δεξαμενές του πλοίου. Κατά την ελεγκτική επαλήθευση με την μέθοδο της κλειστής αποθήκης, διαπιστώθηκε το πλοίο να έχει στις δεξαμενές του πλεονάζουσα ποσότητα πετρελαίου ναυτιλίας 19.349,0 λίτρα. Άμεσα δεσμεύτηκε η ποσότητα πετρελαίου ναυτιλίας και ξεκίνησε η διαδικασία προσδιορισμού των φορολογικών επιβαρύνσεων.

2. Στα δύο ρυμουλκούμενα πλοία που κατέπλευσαν από λιμάνια του εξωτερικού, πραγματοποιήθηκε συσχετισμός των ποσοτήτων που είχαν δηλωθεί στο αρμόδιο Τελωνείο μέσω των Δηλωτικών Συνοπτικής Διασάφησης Εναπόθεσης (εμπορευμάτων) και της ποσότητας πετρελαίου ναυτιλίας που ήταν στις δεξαμενές των πλοίων. Από την διασταύρωση διαπιστώθηκε στο πρώτο πλοίο πλεονάζουσα ποσότητα πετρελαίου ναυτιλίας 16.100 λίτρα και στο δεύτερο 15.800 λίτρα (συνολική πλεονάζουσα ποσότητα 31.900 λίτρα). Άμεσα δεσμεύτηκε η ποσότητα του πετρελαίου ναυτιλίας και ξεκίνησε η διαδικασία προσδιορισμού των φορολογικών επιβαρύνσεων.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης