Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Ν. Μηταράκης: «Παραθυράκι» για μία επιπλέον σύνταξη εκτός του κοινωνικού μερίσματος

«Καμία μείωση στις συντάξεις - Αυθημερόν η έκδοσή τους από το καλοκαίρι του 2020»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις αλλαγές προς όφελος συνταξιούχων και ασφαλισμένων μίλησε στο CNN Greece ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης.

Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης: http://bit.ly/32j08PZ

Ο κ. Μηταράκης δηλώνει κατηγορηματικά ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξει καμία απολύτως μείωση στις συντάξεις των ασφαλισμένων, αλλά αντιθέτως οι συνταξιούχοι θα δουν θετική διόρθωση των χρημάτων τους αφού αφήνει ανοικτό «παραθυράκι» για μία επιπλέον σύνταξη εκτός του κοινωνικού μερίσματος που θα δοθεί τέλος του έτους.

Ο υφυπουργός Εργασίας κατηγορεί τον κ. Κατρούγκαλο και την πολιτική του, σημειώνοντας ότι στην ουσία με το νόμο του για τον επαναϋπολογισμό, τιμωρούσε την παραγωγική Ελλάδα και πως η Νέα Δημοκρατία έχει πιο λαϊκό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν αμφισβητεί τις αποφάσεις του ΣτΕ, για τις οποίες αναφέρει ότι όλες θα εκπληρωθούν στο ακέραιο μετά τη δημοσίευσή τους.

Ο κ. Μηταράκης αναφέρει, επίσης, ότι η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να εκδοθούν οι 450.000 συντάξεις που εκκρεμούν λόγω της κατάστασης που παρέλαβαν στον ΕΦΚΑ για τον οποίο οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανησυχούν για τυχόν μειώσεις προσωπικού έστω και αν, όπως λέει ο κ. Μηταράκης, από το καλοκαίρι του 2020 οι συντάξεις θα εκδίδονται αυθημερόν και με ηλεκτρονικό τρόπο.


Πηγή: Γραφείο Τύπου Ν. Μηταράκη
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο