Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μεγάλο κύκλωμα πλαστογράφων εντόπισε το υπ. Οικονομικών

Μεγάλο κύκλωμα έκδοσης και διακίνησης πλαστών και εικονικών τιμολογίων εξάρθρωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο διέθεσε στην αγορά χιλιάδες τιμολόγια.

Μεγάλο κύκλωμα πλαστογράφων εντόπισε το υπ. Οικονομικών

Μεγάλο κύκλωμα έκδοσης και διακίνησης πλαστών και εικονικών τιμολογίων εξάρθρωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο διέθεσε στην αγορά χιλιάδες τιμολόγια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών το ύψος της φοροδιαφυγής ανέρχεται στο ποσόν των 13 εκατομμυρίων ευρώ και στην υπόθεση με την ιδιότητα του «πελάτη» εμπλέκονται μεγάλες και γνωστές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα εταιρία με έδρα την Αθήνα και μοναδική εγκατάσταση γραφείο 25τμ εξέδιδε πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Τα αντικείμενα εργασιών της εταιρείας είναι:

α) το χονδρικό εμπόριο μηχανημάτων, ξύλου, ηλεκτρολογικού υλικού, ειδών οικιακής χρήσης, σιδήρου, χάλυβα, ορυκτέλαιων, λιπαντικών, οικοδομικών υλικών, ελαστικών, χρηματοκιβωτίων

β) η κατασκευή-συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων, υπόστεγων, βιομηχανικών δαπέδων, στεγών και

γ) οι επισκευές αυτοκινήτων

Μόνο στο λεκανοπέδιο Αττικής εντοπίστηκαν 131 λήπτες πλαστών τιμολογίων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών της ΥΠΕΕ η συγκεκριμένη εταιρία αποτελεί την απαρχή κυκλώματος διακίνησης πλαστών τιμολογίων. Αναλυτικά στην συγκεκριμένη εταιρία πιστοποιήθηκαν 1508 παραβάσεις και τα καταλογισθέντα πρόστιμα υπερβαίνουν τα 30.000.000 €.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο