Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Χ. Μελάς για περαίωση: «Επιβάλεται να πάρει θέση το Υπουργείο και να πει τι θα γίνει»Με ανάρτησή του στο Facebook, ο συγγραφέας και φοροτεχνικός Χρήστος Μελάς αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα για την περαίωση.

"ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ

Μετά τα δημοσιεύματα για την «ΠΕΡΑΙΩΣΗ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ» των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ το Υπουργείο να πάρει θέση και να πει τι θα γίνει με το συγκεκριμένο θέμα.

Ο λόγος είναι απλός.

Πολλοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε όσους προχωρήσει η διαδικασία θα καταλογιστούν οι φόροι, που σχεδόν πάντοτε, είναι πολύ μεγαλύτεροι από αυτούς της περαίωσης.

Αντίθετα, σε όσους ελέγχους δεν ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία, οι φορολογούμενοι θα βρεθούν σε πολύ ευνοϊκότερη φορολογικά θέση.

Για παράδειγμα, δύο φορολογούμενοι με τα ίδια δεδομένα, που στον έναν ολοκληρώθηκε η τυπική διαδικασία και στον άλλον όχι, μπορεί η επιβάρυνση για τον πρώτο, να είναι μέχρι και 20 ΦΟΡΕΣ μεγαλύτερη, από τον δεύτερο.

Αυτό αφενός δεν είναι δίκαιο, αφετέρου, είναι βέβαιο, ότι δεν θα το ήθελε και η διοίκηση."
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο