Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την εκπαίδευση ελεγκτών από ιδιωτικές εταιρείες


Συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Τρύφων Αλεξιάδη «Εκχώρηση της εκπαίδευσης ελεγκτών σε ιδιωτικές εταιρείες» (δείτε από εδώ την ερώτηση) στην οποία απάντησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας και παρέχεται στην ΑΑΔΕ από την Υπηρεσία Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόκειται για συνήθης πρακτική. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της κυβέρνησης και της ΑΑΔΕ στην επιλογή του αναδόχου που θα αναλάβει την παροχή βοήθειας και τεχνογνωσίας και επιλέγονται από την Υπηρεσία Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων.

Ο κος Αλεξιάδης στη δευτερολογία του επανέλαβε ότι πρόκειται για σκάνδαλο και ότι από το 1987 που βρίσκεται στο Υπ. Οικ. καμία ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία δεν έχει αναλάβει την εκπαίδευση ελεγκτών υπαλλήλων και ότι σωστό είναι ότι πρέπει να αξιοποιηθούν Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δημόσιοι και επιστημονικοί φορείς.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στο σχετικό video:


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο