Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επεξεργασία εφεδρικών μέτρων 5 δισ. για Ιούνιο

NEA δέσμη μέτρων άμεσης απόδοσης, τα οποία μπορούν να αποφέρουν στα δημόσια ταμεία έσοδα άνω των 4,5 - 5 δισ. ευρώ, που θα οδεύσουν εξ ολοκλήρου στη μείωση του ελλείμματος, επεξεργάζεται το Yπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Επεξεργασία εφεδρικών μέτρων 5 δισ. για Ιούνιο              
 
NEA δέσμη μέτρων άμεσης απόδοσης, τα οποία μπορούν να αποφέρουν στα δημόσια ταμεία έσοδα άνω των 4,5 - 5 δισ. ευρώ, που θα οδεύσουν εξ ολοκλήρου στη μείωση του ελλείμματος, επεξεργάζεται το Yπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Τη λήψη των μέτρων αυτών τον Ιούνιο δεν απέκλεισε ο υπουργός Γ. Παπαθανασίου, ενώ παράγοντες της οικονομίας τη θεωρούν βέβαιη, δεδομένων τριών παραγόντων: Τα έως σήμερα μέτρα αφορούν στη συντριπτική πλειονότητά τους την ενίσχυση της ρευστότητας και τη στήριξη της απασχόλησης, οι παρεμβάσεις στο σκέλος των δαπανών έχουν μεσοπρόθεσμο (εάν όχι μακροπρόθεσμο) ορίζοντα απόδοσης, ενώ η αύξηση του ελλείμματος το 2008 και η επιβράδυνση της ανάπτυξης εφέτος απαιτούν επιπλέον κινήσεις για τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Το «βαρύ πυροβολικό» στα νέα μέτρα είναι η «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων, ενώ στα υπόλοιπα συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η σύνδεση του προστίμου με το ύψος της παράβασης, ο διπλασιασμός από 10% σε 20% του βεβαιωμένου φόρου του ποσού για την προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια και η αύξηση των Μοναδικών Συντελεστών Καθαρού Κέρδους.

 Πηγή: Express.gr 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο