Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Πόθεν έσχες»: Μέχρι και την 30η Νοεμβρίου το δικαίωμα τροποποίησης εμπρόθεσμης δήλωσης - Μόνο με παράβολο η υποβολή δήλωσης από την 1η Νοεμβρίου

4 Οκτώβριου 2019 Σχόλια
«Πόθεν έσχες»: Μέχρι και την 30η Νοεμβρίου το δικαίωμα τροποποίησης εμπρόθεσμης δήλωσης - Μόνο με παράβολο η υποβολή δήλωσης από την 1η Νοεμβρίου
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ενημερώνει όλους τους υπόχρεους για την υποβολή Πόθεν Έσχες, ότι η προθεσμία λήγει την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019. Η διαδικασία που έχει ξεκινήσει από την 31η Ιουλίου 2019, ηλεκτρονικά στο www.pothen.gr, συνεχίζεται υπό την επίβλεψη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η οποία συστάθηκε με τον νόμο 4622/2019 (ΦΕΚ 133/7-8-2019), και αποτελεί καθολικό διάδοχο του Γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Οι δηλώσεις των υπόχρεων με ιδιότητα αρμοδιότητας του κατηργημένου Γραφείου ΓΕΔΔ, υποβάλλονται και ελέγχονται από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Νοεμβρίου 2019 η εκπλήρωση της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης, θα επιτρέπεται μόνο μετά την πληρωμή ηλεκτρονικού παραβόλου ενώ η μη εκπλήρωση της υποχρέωσης μέχρι και την 30η Δεκεμβρίου 2019, επιφέρει και ποινικές κυρώσεις. Με την εμπρόθεσμη οριστικοποίηση της δήλωσής τους έως την 31η Οκτωβρίου 2019, οι υπόχρεοι αποφεύγουν το παράβολο και εξασφαλίζουν δικαίωμα τροποποίησης αυτής, εφόσον το επιθυμούν, μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2019 καθώς από την 1η Δεκεμβρίου δεν θα είναι εφικτή καμία τροποποίηση υποβληθείσας δήλωσης.

Αναλυτικές οδηγίες και χρήσιμα αρχεία βρίσκονται στην αρχική σελίδα υποβολής δηλώσεων, ενώ για τυχόν πρόσθετα ερωτήματα και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Υπόχρεων ΠΟΘΕΝ (ΚΕΥ-ΠΟΘΕΝ) στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4802100, ή και να αποστείλουν το ερώτημά τους μέσω της ενότητας «Χρειάζεστε κάποια βοήθεια;», αφού συνδεθούν με τους κωδικούς τους, στο www.pothen.gr.


Ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
Άγγελος Μπίνης



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης