Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι δημόσιοι διαγωνισμοί σε αριθμούς το Γ' τρίμηνο του 2019 για τις υπηρεσίες λογιστήΤο Γ' τρίμηνο του 2019, 149 δημόσιοι φορείς δημοσίευσαν περισσότερους από 250 ενεργούς δημόσιους διαγωνισμούς ζητώντας λογιστικές υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα. Η εταιρία που γνωρίζει το ιστορικό των συμβάσεων για τις συνεργασίες μεταξύ των δημόσιων φορέων και των αναδόχων τα προηγούμενα έτη, αποκτά ανταγωνιστικό προβάδισμα μιας και έχει πρόσβαση στην ακριβή διάρκεια της σύμβασης, στο ακριβές ποσό της σύμβασης αλλά και σε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες που υπάρχουν στα επίσημα έγγραφα των συμβάσεων.

Μια από τις υψηλότερες συμβάσεις σε προϋπολογισμό που υπογράφηκε το Γ' τρίμηνο του 2019 έφτασε τα 120.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. για τον ετήσιο έλεγχο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.). Η διάρκεια της σύμβασης ορίστηκε στους έξι μήνες με δυνατότητα παράτασης έως τους εννέα μήνες.

Το Γ' τρίμηνο του 2019 δημοσιεύθηκαν περισσότερες από 620 συμβάσεις που υπογράφηκαν μεταξύ των αναδόχων δημοσίων διαγωνισμών και των αρμόδιων φορέων σε όλη την Ελλάδα για τις λογιστικές υπηρεσίες. Οι φορείς που δημοσίευσαν τις περισσότερες συμβάσεις ήταν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" και ο Δήμος Τήλου.

Περισσότεροι από 460 δημόσιοι φορείς δημοσίευσαν συμβάσεις με το συνολικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 8.500.000€. Οι αναθέτουσες αρχές με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό ήταν η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Περισσότερες από 280 συμβάσεις δημοσίευσαν οι τρεις πρώτες περιφέρειες της Ελλάδας με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Πιο συγκεκριμένα στην περιφέρεια της Αττικής δημοσιεύθηκε το 22% των δημοσίων διαγωνισμών διαθέτοντας περισσότερα από 1.900.000€, στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύθηκε το 16% με περισσότερα από 730.000€ και στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας το 5% με περισσότερα από 550.000€.

Το 36% των συμβάσεων αφορούσε ποσά έως 5.000€, το 28% ποσά από 5.000 έως 10.000€, το 23% ποσά από 10.000 έως 20.000€, το 10% ποσά από 20.000 – 50.000€ και το υπόλοιπο 3% μεγαλύτερα ποσά.

Γνωρίζοντας τις συμβάσεις που έχει συνάψει η εκάστοτε αναθέτουσα αρχή τα προηγούμενα έτη, μπορείτε να καταλάβετε την τιμολογιακή πολιτική τόσο των φορέων όσο και των εταιριών που κέρδισαν τον διαγωνισμό. Έχοντας πρόσβαση στα επισυναπτόμενα αρχεία των συμβάσεων μπορείτε να κατανοήσετε σε βάθος τις ακριβείς ανάγκες των δημόσιων φορέων καθώς επίσης και να γνωρίζετε τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος ανάδοχος. Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για το ιστορικό των αναθετουσών αρχών σας βοηθούν στην καλύτερη προετοιμασία των μελλοντικών σας προσφορών.


Για το Promitheies.gr
Βρέσκος Βασίλειος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο