Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΠΟΛ: «Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με νέα πανελλαδική απεργία στις 2 Οκτώβρη»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 10 081- 38 02 923 -  ΑΘΗΝΑ
Web Site: www.pol.org.gr, E-mail: [email protected]


Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με νέα πανελλαδική απεργία στις 2 Οκτώβρη

Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους απεργούς του κλάδου που μαζί με χιλιάδες άλλους έδωσαν στις 24 Σεπτεμβρίου δυναμική απάντηση κόντρα στην τρομοκρατία κυβέρνησης και εργοδοτών αλλά και την υπονόμευση από την ξεπουλημένη ηγεσία ΓΣΕΕ και Εργατικών Κέντρων.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων έδωσε ελπίδες ότι οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους μπορούν να ανατρέψουν και να καταργήσουν κάθε αντιλαϊκό νόμο, κάθε μεθόδευση και να απαλλαγεί το εργατικό κίνημα από τις νόθες και εργοδοτικές πλειοψηφίες. Είναι η απάντησή μας στη μεγαλοεργοδοσία και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που επιχείρησε με λύσσα να χτυπήσει την απεργία έτσι ώστε να δώσει έμπρακτα βοήθεια στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων.

Εξάλλου η μαφιόζικη ηγεσία της συμφωνεί σε όλα με την κυβέρνηση ώστε τα σωματεία να υποταχθούν στις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου Προτάσεις που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες και προσυμφωνημένες με το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με τους ανθρώπους της σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, προκηρύσσουν απεργίες για τα μάτια του κόσμου. Η πραγματική τους στόχευση είναι να μη γίνονται ούτε απεργίες, ούτε αγώνες και αν γίνονται "κάποιοι λίγοι αγώνες" αυτοί να διαπνέονται από το πλαίσιο που βολεύει τα αφεντικά.

Συνάδελφοι, ο απεργιακός αγώνας που δώσαμε επιβεβαιώνει την απόφασή μας:

Να μη συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα που οικοδομούν όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Τα μέτρα που σχεδιάζονται και προωθούνται τα απαιτούν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα άλλα αρπαχτικά που κλέβουν τον ιδρώτα μας. Η "ανάπτυξη" που θέλουν και πολυδιαφημίζουν δεν είναι ανάπτυξη για όλους. Είναι ανάπτυξη για τους λίγους και κόλαση για εμάς, τους πολλούς, που βλέπουμε ότι δεν υπάρχει τελειωμός στο χτύπημα της ζωής μας, των όρων δουλειάς και ασφάλισης.

Θέλουν να σκύψουμε το κεφάλι. Να τσακίζουν τη ζωή μας και να μην αντιδρούμε. Γι' αυτό προωθούν διατάξεις για να ελέγχουν τα συνδικάτα, το περιεχόμενο των αγώνων. Γι' αυτό σχεδιάζουν το γενικό φακέλωμα των εργαζομένων. Παίρνουν μέτρα καταστολής για να καλλιεργούν το φόβο, να εμποδίσουν τους αγώνες.

Δεν θα περάσουν τα σχέδιά τους

Με τον αγώνα μας θα επιβάλλουμε το δίκιο μας, θα προστατέψουμε τη ζωή μας, θα ανοίξουμε δρόμους και θα χτίσουμε προϋποθέσεις για να ζήσουμε όπως έχουμε ανάγκη.

Καλούμε όλα τα σωματεία της ΠΟΛ να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία. Να προχωρήσουν άμεσα σε ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς και γειτονιές για το αντεργατικό νομοσχέδιο και να καταρτίσουν σχέδιο για συνέχιση του αγώνα.

Καλούμε όλους τους λογιστές και εργαζομένους σε ελεγκτικές-λογιστικές συμβουλευτικές εταιρείες, σε μαζική συμμετοχή στην απεργία.
Παίρνουμε μαζικά μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις
που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα
Δίνουμε όλοι δυναμικά το "παρών" στην απεργία Τετάρτη 2 Οκτώβρη
Απαντάμε με μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα.Το ΔΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο