Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΛΣΑ: Αίτημα παράτασης υποβολής εντύπου Ε12 και αναβολή κατάργησης Ημερήσιου Δελτίου Απασχολούμενου ΠροσωπικούΕλ. Βενιζέλου 75, Νέα Ιωνία, 14231.
Τηλ.: 210 51.38.289, 210 51.57.310,
[email protected], www.lsa.gr


Προς:
• Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων
Υπουργό, κο Βρούτση Ιωάννη

ΚΑΤ' ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2019

Θέμα: Αίτημα παράτασης υποχρεωτικής υποβολής εντύπου Ε12 και αναβολή κατάργησης Ημερήσιου Δελτίου Απασχολούμενου Προσωπικού

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στα πλαίσια:

• της απόφασης υπ'αριθ. 40331/Δ1.13521/13-09-2019, με την οποία ορίζεται η υποχρεωτική υποβολή του εντύπου Ε12 για το απασχολούμενο προσωπικό επί εκτέλεσης οικοδομικής εργασίας ή τεχνικού έργου πριν από την ανάληψη υπηρεσίας του προσωπικού στο έργο και το οποίο υποβάλλεται χειρόγραφα από 19-09-2019 (ΦΕΚ Β' 3520/19-09-2019) μέχρις ότου ολοκληρωθεί η μηχανογράφηση για την ηλεκτρονική υποβολή του και επιπλέον,

• της κατάργησης του Βιβλίου Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου Προσωπικού, το οποίο αντικαθίσταται από το έντυπο Ε12

σας επισημαίνουμε τα κάτωθι πρακτικά προβλήματα:

- Τα εργοτάξια δεν έχουν οργανωθεί ακόμα για την ως άνω αλλαγή και ως εκ τούτου θα επιβληθούν αρκετά πρόστιμα, χωρίς καμία ουσιαστική παράβαση, διότι συνεχίζουν να διαθέτουν το Βιβλίο Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου Προσωπικού σε ελέγχους του Σ.ΕΠ.Ε..

- Η ώρα έναρξης απασχόλησης του εργατοτεχνικού προσωπικού (πχ. 07:00 π.μ.) δεν συμπίπτει με την ώρα απασχόλησης του Διοικητικού (πχ λογιστής), αλλά και με την έναρξη εργασίας των υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ.-Σ.ΕΠ.Ε..

- Το προσωπικό το οποίο προσλαμβάνουν διάφοροι εργολάβοι δεν είναι μόνιμο, αλλά ευκαιριακό και ως εκ τούτου δεν είναι σίγουρη η προσέλευσή του.

- Υπάρχει πιθανότητα αναβολής ή ακύρωσης εργασίας εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. 

Συνεπώς, δεδομένου ότι καθίσταται πρακτικά αδύνατη η προσκόμιση του χειρόγραφου εντύπου Ε12 στην υπηρεσία Σ.ΕΠ.Ε. όπου ανήκει το εκάστοτε έργο, πριν από την ανάληψη εργασίας του προσωπικού, ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για:

- Την αναβολή της κατάργησης του Βιβλίου Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου Προσωπικού και

- Την παράταση της ημερομηνίας έναρξης υποχρεωτικής υποβολής του εντύπου Ε12 έως ότου επιτευχθεί ο ηλεκτρονικός συγχρονισμός των συστημάτων ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και ΕΦΚΑ,

καθώς επίσης και

- την δυνατότητα ανάκλησης ή τροποποίησης του εντύπου Ε12, την ίδια ημέρα, λαμβάνοντας υπόψη τον ανθρώπινο παράγοντα (πχ. αποχώρηση εργαζόμενου την ίδια ημέρα).


Σε αναμονή της άμεσης απάντησής σας.

Με τιμή Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κυριακόπουλος Νικόλαος

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο