Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πανελλαδική απεργία σήμερα 2 Απριλίου

Μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών εκτιμούν τα συνδικάτα ότι θα πραγματοποιηθεί σημερα 2 Απρίλη, ημέρα κατά την οποία η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει γενική πανελλαδική απεργία.

Πανελλαδική απεργία σήμερα 2 Απριλίου

Μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών εκτιμούν τα συνδικάτα ότι θα πραγματοποιηθεί σημερα 2 Απρίλη, ημέρα κατά την οποία η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει γενική πανελλαδική απεργία.

    Οι συνδικαλιστές θεωρούν ότι τη συμμετοχή στην απεργία θα πυροδοτήσουν οι πολιτικές λιτότητας, μαζικών απολύσεων, ελαστικοποίησης στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και οι ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των γυναικών στο δημόσιο και η πρόσφατη κρίση χρηματοδότησης του ταμείου πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων.

    Το απεργιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα θα ξεκινήσει  στις 11 το πρωί στο Πεδίον του 'Αρεως. Νωρίτερα, στις 10.30 το ΠΑΜΕ καλεί σε δική του απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια.

    Σημειώνεται ότι μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ενώσεως Ομοσπονδίας Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) 24ωρη πανελλαδική απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι δημοσιογράφοι αλλά και οι συνεργαζόμενες Ενώσεις των Τεχνικών και του Προσωπικού από τις 6 το πρωί της Πέμπτης ως τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

    Ως προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς το απεργιακό πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

    Το μετρό και ο ΗΣΑΠ θα απεργήσουν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.

    Τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα απεργήσουν από την έναρξη της βάρδιας ως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.

    Στα τραμ και τον προαστιακό θα υπάρξει 24ωρη απεργία, ενώ στα τρένα του ΟΣΕ θα πραγματοποιηθούν μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών.

    Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα επιβατικά πλοία, ενώ οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 διάστημα κατά το οποίο θα αναπροσαρμοστεί και το πτητικό έργο.

    Τέλος, τα λεωφορεία που εξυπηρετούν τη γραμμή προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 5 το πρωί έως τις 8 και από τις 10 το βράδυ έως τις 12.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο