Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Τ. Αλεξιάδης: «Να σταματήσει άμεσα η εκπαίδευση των ελεγκτών του Υπ. Οικονομικών από ιδιωτικές εταιρείες»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να σταματήσει άμεσα η εκπαίδευση των ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομικών από ιδιωτικές εταιρείες


Το μεγάλο σκάνδαλο της ανάθεσης της εκπαίδευσης εφοριακών ελεγκτών σε ιδιωτικές εταιρείες, αναδεικνύει με Επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Τρύφων Αλεξιάδης, Βουλευτής Β’ Πειραιά και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένη τη δυνατότητα αξιοποίησης της Φορολογικής Τελωνειακής Ακαδημίας, αλλά και της συνδρομής-συμμετοχής από Α.Ε.Ι. ή από κράτη-μέλη της Ε.Ε., η εκπαίδευση για θέματα ελέγχου εκχωρείται σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες, οι οποίες τυχαίνει παράλληλα να είναι σύμβουλοι επιχειρήσεων που θα ελεγχθούν (!).

Η διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της λειτουργίας των δομών εκπαίδευσης των εφοριακών και η εκχώρησή τους σε ιδιώτες, αποτελεί τον ορισμό της διαπλοκής και τη διαφθοράς.  

Ακολουθεί η Επίκαιρη ερώτηση:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Εκχώρηση της εκπαίδευσης ελεγκτών σε ιδιωτικές εταιρείες

Δίκαιη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους του Υπουργείου Οικονομικών, η εκχώρηση της εκπαίδευσης εφοριακών-ελεγκτών σε ιδιωτικές εταιρίες ορκωτών ελεγκτών, οι οποίες μεταξύ των δραστηριοτήτων τους, έχουν και τη λογιστική-φοροτεχνική υποστήριξη επιχειρήσεων. Εκτός από το προφανές σκάνδαλο της ανάθεσης εκπαίδευσης ελεγκτών σε «εκπαιδευτές», που την επόμενη ημέρα θα είναι οι σύμβουλοι επιχειρήσεων που θα ελέγχονται για φορολογικά θέματα, δημιουργούνται προϋποθέσεις φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς.

Την ίδια στιγμή είναι προκλητικό να μην αξιοποιεί το Υπουργείο Οικονομικών τη Φορολογική - Τελωνειακή Ακαδημία, που συστάθηκε ακριβώς για να καλύψει τις ανάγκες εκπαίδευσης και να σπαταλά χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου σε ιδιώτες, τη στιγμή που μπορεί να αξιοποιηθεί τεχνική βοήθεια από άλλα κράτη, από ΑΕΙ κλπ.

Για τους λόγους αυτούς ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα παρέμβει για την άμεση διακοπή της σκανδαλώδους αυτής υπόθεσης, μέσω της αξιοποίησης της Φορολογικής - Τελωνειακής Ακαδημίας και της δημοσιοποίησης όλων των σχετικών εγγράφων στη «Διαύγεια» του Υπουργείου;

Ο ερωτών Βουλευτής
Αλεξιάδης Τρύφων
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο