Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΑΕΠΕΥ: Από τον Ιούνιο του 2020 η μηνιαία αποστολή αναλυτικών καταστάσεων στοιχείων τίτλων στην Τράπεζα της ΕλλάδοςΣύμφωνα με την Πράξη του Διοικητή της ΤτΕ υπ' αριθμ. 2683/2019, οι Ανώνυμες Εταιρείες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (Α.Ε.Π.Ε.Υ.) που λειτουργούν στην Ελλάδα σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4514/2018 και παρέχουν υπηρεσίες θεματοφυλακής σύμφωνα με την παρεπόμενη υπηρεσία 1) του Τμήματος Β του Παραρτήματος Ι του ν. 4514/2018, υποχρεούνται αρχής γενομένης από τον μήνα Ιούνιο 2020 να υποβάλλουν σε μηνιαία βάση στην Τράπεζα της Ελλάδος αναλυτικές καταστάσεις στοιχείων τίτλων όπως αυτοί [(σημ.: δηλ. οι τίτλοι)] ορίζονται και περιγράφονται στο Παράρτημα ΙΙ Μέρος 1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 1011/2012. Στους τίτλους περιλαμβάνονται ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, μετοχές και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων.

Η Τράπεζα της Ελλάδος δύναται να χορηγεί σε ετήσια βάση άδεια σε υπόχρεες Ανώνυμες Εταιρείες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (Α.Ε.Π.Ε.Υ.) προκειμένου να τους επιτρέπεται να παρεκκλίνουν από την υποχρέωση για τακτή (μηνιαία) παροχή στοιχείων. Για την αξιολόγηση της δυνατότητας χορήγησης παρέκκλισης οι Ανώνυμες Εταιρείες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (Α.Ε.Π.Ε.Υ.) θα αποστέλλουν ετησίως στην Διεύθυνση Στατιστικής της Τραπέζης της Ελλάδος, Πίνακα με το σύνολο των θέσεων τους σε μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, ομόλογα και έντοκα γραμμάτια αρχής γενομένης από το έτος 2019. Με βάση τα στοιχεία αυτά και μετά από σχετικό γραπτό αίτημα της Α.Ε.Π.Ε.Υ. δύναται να χορηγείται η παρέκκλιση από την αποστολή των προαναφερόμενων στοιχείων.

Τα στατιστικά στοιχεία διακρατήσεων όπως αυτά ορίζονται στον Κανονισμό (ΕΕ) αριθμ. 1011/2012 (χρεόγραφα, μετοχές και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων) υποβάλλονται, αναλυτικά, ανά τίτλο. Τα στοιχεία που υποβάλλονται ομαδοποιούνται στις ακόλουθες τρεις κατηγορίες:
• Κατηγορία 1: Στοιχεία τίτλων που διαθέτουν ISIN και για τους οποίους η Α.Ε.Π.Ε.Υ. ασκεί την θεματοφυλακή υπέρ κατοίκων εσωτερικού.
• Κατηγορία 2: Στοιχεία τίτλων που διαθέτουν ISIN και για τους οποίους η Α.Ε.Π.Ε.Υ. ασκεί την θεματοφυλακή υπέρ κατοίκων εξωτερικού.
• Κατηγορία 3: Στοιχεία τίτλων που δεν διαθέτουν ISIN και για τους οποίους η Α.Ε.Π.Ε.Υ. ασκεί την θεματοφυλακή.

Δείτε ολόκληρη την Πράξη 2683/16.9.2019 από το αρχείο του κόμβου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο