Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΠΟΦΕΕ: «Οδικό χάρτη» για τα θέματα του κλάδου των λογιστών-φοροτεχνικών συζήτησε το ΔΣ με τον Υπ. Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.: «Οδικό χάρτη» για τα θέματα του κλάδου των Λογιστών-Φοροτεχνικών συζήτησε το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα


Την δημιουργία ενός άρτια επεξεργασμένου «οδικού χάρτη» για τα θεσμικά ζητήματα του κλάδου και για την διαμόρφωση ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος, ενταγμένου σε μια εθνική αναπτυξιακή στρατηγική, με ενισχυμένο και κατοχυρωμένο τον ρόλο του Λογιστή-Φοροτεχνικού, συζήτησε το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στην στρατηγική της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. να υλοποιηθεί αμέσως μετά από τις εθνικές εκλογές ένας απολογισμός της κατάστασης, που κληροδότησαν στη χώρα τα επώδυνα προγράμματα προσαρμογής και στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία συνεχίζει την προγραμματισμένη δράση επαφών, που έχει προαναγγείλει πριν τις εκλογές, με τα αρμόδια παραγωγικά Υπουργεία.

Ο διάλογος με τον Υπουργό Οικονομικών ήταν ειλικρινής, εποικοδομητικός, σε πολύ καλό κλίμα. Ο Υπουργός αφιέρωσε στη συζήτηση περισσότερο από μία ώρα όπου κατέγραψε αρκετά από τα θέματα του υπομνήματος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και υποσχέθηκε ότι θα ενημερώσει τους καθ΄ ύλην αρμόδιους Υπουργούς και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. παρέδωσε στον κ. Σταϊκούρα τις προτάσεις της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για μία σειρά θεμάτων και ανέπτυξε τον στόχο, τόσο της διοίκησης της Ομοσπονδίας, όσο και των Ενώσεων της, να λειτουργήσει ένας δίαυλος επικοινωνίας, αφενός για τα θεσμικά ζητήματα του κλάδου και αφετέρου για την διαμόρφωση ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος, ενταγμένου σε μια εθνική αναπτυξιακή στρατηγική, με ενισχυμένο και κατοχυρωμένο το ρόλο του Λογιστή-Φοροτεχνικού.

Με βάση αυτούς τους άξονες, και πάντα μέσα από δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργείται, η συζήτηση από την πλευρά του Δ.Σ. περιέλαβε ανταλλαγή σκέψεων πάνω στις φοροελαφρύνσεις, στα υπέρογκα πρόστιμα, στη διατήρηση του αφορολογήτου με επέκταση του σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, στη σταδιακή μείωση της προκαταβολής, στην αύξηση της πάγιας ρύθμισης των 12 και 24 δόσεων σε 24 και 36 ή 48, ώστε να μην χάνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων (όπως συνέβη με τις 100 δόσεις), στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, στη ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία όπως τόνισε ο Υπουργός λήγει 30/9/2019 και σε άλλα κρίσιμα θέματα. Ακόμη, δόθηκε έμφαση στη βελτίωση των δηλωτικών διαδικασιών των επιχειρήσεων και στη μείωση των γραφειοκρατικών και διοικητικών εμποδίων.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. τόνισε ότι τα μέτρα που υλοποιεί η φορολογική διοίκηση κινούνται στον σωστό δρόμο και υπογράμμισε την κομβική σημασία που θα είχε, η εφαρμογή του κανόνα να αντιμετωπίζεται η φοροδιαφυγή μέσα από τον διαχωρισμό του συμφέροντος μεταξύ φορολογούμενου και επιχείρησης, το οποίο σήμερα ταυτίζεται για την από κοινού φοροδιαφυγή (αντικρουόμενα συμφέροντα).

Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, που έχει προτάξει ως θεμελιώδη στόχο την υψηλού ρυθμού οικονομική μεγέθυνση εντός πλαισίου πειθαρχημένων, υγιών και βιώσιμων δημόσιων οικονομικών και ευσταθούς τραπεζικού τομέα. Αναγνώρισε δε την ανάγκη αναβάθμισης του σύγχρονου ρόλου και της αξιοποίησης του Πιστοποιημένου Φοροτεχνικού-Λογιστή με γνώμονα τη συμβολή του κλάδου στο δημόσιο συμφέρον.

Τέλος, κάλεσε την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την ευρύτερη συμμετοχή των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 120 δόσεων με την υπόσχεση της επανάληψης και συνέχισης του εποικοδομητικού διαλόγου.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο