Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

«Επαγγελματική εκπαίδευση και επιχειρήσεις: Διαμορφώνοντας τους εργαζόμενους του αύριο» - 1η Διακρατική Ημερίδα Discuss Learning 20191η Διακρατική Ημερίδα Discuss Learning 2019
«Επαγγελματική εκπαίδευση και Επιχειρήσεις: Διαμορφώνοντας τους εργαζόμενους του αύριο»


Η IDEC ΑΕ διοργανώνει υπό την αιγίδα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ) και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, 9:30 π.μ. – 5:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Stanley στην Αθήνα, την 1η Διακρατική Ημερίδα Discuss Learning 2019 «Επαγγελματική εκπαίδευση και Επιχειρήσεις: Διαμορφώνοντας τους εργαζόμενους του αύριο».

Ως Μάθηση με Βάση την Εργασία (ΜΒΕ) ή Work Based Learning, ορίζεται η μαθησιακή διαδικασία που βασίζεται στην εργασιακή εμπειρία. Μέσω της ΜΒΕ, οι σπουδαστές αποκτούν ένα σύνολο ικανοτήτων, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για την ομαλότερη μετάβαση τους στην αγορά εργασίας. Βασική συνιστώσα για την επιτυχία και την επίτευξη των στόχων της ΜΕΒ είναι η ενεργός συμμετοχή των επιχειρήσεων. Τα οφέλη που αποκομίζουν είναι πολύπλευρα και συντελούν γενικότερα στην ανάπτυξη της οικονομίας μιας χώρας.

Η ημερίδα θα συμβάλλει στην αποτύπωση και κατανόηση των νέων προοπτικών της ΜΒΕ σηματοδοτώντας τον επαναπροσδιορισμό των οριζουσών της. Θα πυροδοτήσει καινοτόμες δράσεις, μέσω της αναδιαμόρφωσης των στάσεων και απόψεων της εκπαιδευτικής και επιχειρηματικής κοινότητας  σχετικά με το ρόλο της ΜΒΕ στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και την κοινωνία, με απώτερο σκοπό τον εκσυγχρονισμό της και τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας, θα διεξαχθούν τέσσερα διαδραστικά εργαστήρια με θέματα: Απόδοση της Επένδυσης (ROI) της Μάθησης με Βάση την Εργασία, Η οργάνωση της Μαθητείας - Ο ρόλος του εκπαιδευτή στην επιχείρηση, Η Πρακτική Άσκηση/Μαθητεία για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στους σπουδαστές και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη – Η συμμετοχή των επιχειρήσεων στην Εκπαίδευση.

Χώρος: Ξενοδοχείο Stanley Οδυσσέως 1, Πλ. Καραϊσκάκη, Αθήνα Στ. Μετρό: Μεταξουργείο

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα http://discuss-learning.eu/

Πληροφορίες: κυρία Νεφέλη Δημοπούλου, IDEC S.A. τηλέφωνο 210 4286227, mail [email protected]

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο