Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Εργάτες γης: Συνάντηση του ΔΟΕΠΕΛ με τον Διευθυντή Γραφείου Υπ. Εργασίας, κ. Π. ΔουφεξήΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΕΛΙΑΣ
Αγ.Κωνσταντίνου 12, 104 31 Αθήνα
Τηλ.: (+30)210 5222.245 - Fax: (+30) 210 5222.243
e-mail: [email protected] - www.doepel.gr

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εκπροσώπων ΔΟΕΠΕΛ με τον κ. Παναγιώτη Δουφεξή, (Διευθυντή Γραφείου Υπουργού Εργασίας).

Βασικό θέμα της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, με αφορμή την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου, ήταν το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους εργάτες γης. Ο κ. Δουφεξής ενημερώθηκε για την αδυναμία υποβολής του χειρόγραφου πίνακα στην Επιθεώρηση Εργασίας με την καταγραφή των εργατών γης, πριν από την έναρξη της συγκομιδής ή της οποιαδήποτε εργασίας, καθώς οι παράγοντες που μεταβάλλουν τη δυνατότητα είναι πολλοί (καιρικές συνθήκες, αδυναμία εξεύρεσης προσωπικού ακόμη και μία ώρα πριν από την έναρξη της εργασίας, κλπ).

Πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος καταγραφής των εργατών γης στο σύστημα του Υπουργείου, αν θέλουμε να διασφαλίσουμε και τις δύο πλευρές.

Ιδιαίτερα εκ μέρους της ΔΟΕΠΕΛ, τονίστηκε ότι όλοι οι Παραγωγοί δεν έχουν καμία αντίρρηση στην ασφάλιση των εργατών γης και στην πληρωμή του Εργοσήμου. Από την άλλη όμως, πρέπει η Κυβέρνηση να δώσει όλες τις δυνατότητες, για να γίνει εφικτή η συλλογή των καρπών. Επίσης με αφορμή τα ανωτέρω, συζητήθηκε το άρθρο 56 του υπό διαβούλευση πολυνομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο, τα εργόσημα θα πρέπει να αναρτώνται στο ΠΣ Εργάνη, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο αυτό είναι εφικτό να γίνει, κυρίως όμως τι θα προσφέρει στον έλεγχο της ασφάλισης.

Η καταγραφή των εργοσήμων στο ΠΣ Εργάνη απολογιστικά, δηλαδή με το πέρας των εργασιών, είναι μία σκέψη η οποία απαλλάσσει μεν τους παραγωγούς από την υποχρέωση υποβολής του χειρόγραφου πίνακα, αλλά από μόνη της δεν βοηθά ιδιαίτερα. Ενώ σε συνδυασμό με την δυνατότητα να αγοράζει προκαταβολικά ο παραγωγός, ένα εργόσημο συνολικής αξίας στο όνομα του και να πληρώνει τον εργάτη στο τέλος της μέρας με κουπόνι, χρήζει ουσιαστικής εφαρμογής, γιατί με τον τρόπο αυτό ελέγχεται και ο παραγωγός (ότι έβαλε τα εργόσημα σε όσους εργάστηκαν) και ο εργάτης (που θα πληρωθεί αμέσως μετά το πέρας της εργασίας).

Ο κ. Δουφεξής δεσμεύθηκε ότι πριν τη σύνταξη της εφαρμοστικής διάταξης, θα συγκαλέσει στο Υπουργείο συνάντηση, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες του τρόπου εφαρμογής της, λαμβάνοντας υπόψη και τα ιδιαίτερα προβλήματα που υπάρχουν στην απασχόληση των εργατών γης. Συμφώνησε δε, ότι είναι απαραίτητη αυτή η συνεργασία προκειμένου να υπάρχει άμεση επαφή με τα προβλήματα που δημιουργούνται στην πράξη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος της ΔΟΕΠΕΛ κ. Γ.Ντούτσιας, ο Ταμίας κ. Ν.Φραγκούλης, εκπρόσωποι και οι Σύμβουλοι της Οργάνωσης κ.κ. Γ. Παπαδημητρίου, Φοροτεχνικός και Κ. Νιφορόπουλος Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής [Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος αντίστοιχα, του ΓΕ.Ο.Φ.ΙΝ. (Γεωργικό Οικονομικό Φορολογικό Ινστιτούτο)].
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο