Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΠΟΛ: «Όλοι στην απεργία την 24η Σεπτέμβρη»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 10 081- 38 02 923 -  ΑΘΗΝΑ
Web Site: www.pol.org.gr, E-mail: : [email protected],.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΦΗΣΕ ΟΡΘΙΟ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!  
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ όπου δόθηκε η κατεύθυνση των νέων μέτρων που έρχονται στο κεφάλι μας. «Θα ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα με κάθε τρόπο». Αυτό είναι το σύνθημα της κυβέρνησης της ΝΔ και όλοι οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει για εμάς.

Και για να επαληθευθούν οι υποψίες μας ήρθε το λεγόμενο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο

Τα όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο επιβεβαιώνουν ότι η ανάπτυξη που μας τάζουν είναι εχθρική για τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα με τα «δώρα» στο κεφάλαιο, αναπόσπαστο τμήμα του αποτελεί το χτύπημα στις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις, όσο και το παραπέρα χτύπημα που επιχειρείται στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα το πολυνομοσχέδιο προβλέπει:

1. Τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή:
• εξαιρέσεις από τις Εθνικές και τις Τοπικές, Κλαδικές και Ομοιοεπαγγελματικές ΣΣΕ για επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας, νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού σκοπού και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι Επιχειρησιακές Συμβάσεις υπερισχύουν έναντι Κλαδικών, για επιχειρήσεις που επικαλούνται «σοβαρά οικονομικά προβλήματα»,
• ακόμα και για τις ελάχιστες κλαδικές Συμβάσεις που υπογράφονται, για την επέκτασή τους στο σύνολο του κλάδου, πέρα από τον όρο να υπογράφονται από εργοδότες που απασχολούν ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των εργαζομένων του κλάδου, θα πρέπει πλέον στην αίτηση επέκτασης να ελέγχονται οι επιπτώσεις της «στην ανταγωνιστικότητα και στην απασχόληση»!
• Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ
• Ενίσχυση των περιβόητων ενώσεων προσώπων με δυνατότητα να υπογράφουν σύμβαση που θα υπερισχύει της Κλαδικής ΣΣΕ. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1.500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012-2013 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου

2. Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!

3. Παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας των σωματείων! Δηλαδή:

• Την θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου» και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες. Επιδιώκουν να συγκεντρωθεί μια μεγάλη βάση δεδομένων, ένα γενικευμένο φακέλωμα, που ανά πάσα στιγμή θα είναι στα χέρια της εργοδοσίας και του κράτους, με σκοπό να δυναμώσει η κρατική καταστολή και η εργοδοτική τρομοκρατία. Κατά συνέπεια να μην οργανώνονται οι εργαζόμενοι στα συνδικάτα. Είναι χτύπημα στην λειτουργία των συνδικάτων, παρέμβαση στα καταστατικά τους που στην πράξη γίνονται κουρελόχαρτα.
• Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.
• Οι αποφάσεις θα παίρνονται με «ηλεκτρονική ψηφοφορία». Καταργείται η ουσιαστική συμμετοχή και οι μαζικές, δημοκρατικές λειτουργίες των συνδικάτων. Κάτω από το «άγρυπνο βλέμμα» του εργοδότη και του κράτους ένας εργαζόμενος θα «ψηφίζει» από μακριά για τους εκπροσώπους του, για τα αιτήματά του, για τις μορφές του αγώνα και τη διάρκειά τους.
Όλα αυτά θα καταγράφονται και το αποτέλεσμα της «διαδικασίας» θα είναι πάντα στα χέρια της εργοδοσίας... Η «ηλεκτρονική ψηφοφορία» θα γιγαντώσει το όργιο νοθείας και παρεμβάσεων στα συνδικάτα για να εδραιωθούν μια και καλή η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και οι εργατοπατέρες στις καρέκλες τους αφού η «επιστολική ψήφος» ήδη αξιοποιείται σε μια σειρά σωματεία και δευτεροβάθμιες οργανώσεις, με σάκους να αλλάζουν στα ταχυδρομεία και κλητήρες να αλλάζουν ψηφοδέλτια στο δρόμο.
• Προωθείται η δημιουργία «Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων» στο υπουργείο Εργασίας. Με τη δημιουργία της εν λόγω υποδομής ανοίγει ο δρόμος για ενίσχυση του φακελώματος των εργαζομένων και του ασφυκτικού ελέγχου των πραγματικών συνδικάτων από το αστικό κράτος και την εργοδοσία.

Το καλύτερο όλων είναι η προσπάθεια των Κυβερνώντων να ντύσουν το κατακρεουργημα των δικαιωμάτων μας με «δημοκρατικό χαρακτήρα. Επιχειρούν να κόψουν τους δεσμούς των εργαζομένων μεταξύ τους, το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ενημερώνονται και να συζητούν συλλογικά, να συνδιαμορφώνουν τα αιτήματά τους και το σχέδιο δράσης τους, να οργανώνουν συλλογικά τις απεργιακές και τις άλλες κινητοποιήσεις τους.

Έτσι η ΝΔ ως πανάξιος συνεχιστής της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ (απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, νέα πλήγματα στην κυριακάτικη αργία κλπ) κάνει σαφές σε όλους ότι το κύριο που φοβούνται κυβερνήσεις και εργοδότες είναι οι αγώνες των εργαζομένων, το συνδικαλιστικό κίνημα.

Βέβαια όχι όλο το συνδικαλιστικό κίνημα… Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της διορισμένης διοίκησης της ΓΣΕΕ με τον πρωθυπουργό. Από ότι φαίνεται οι «κοινωνικοί εταίροι» έχουν συμφωνήσει σε όλα. Στην επιθετική προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης, σε ειδικές οικονομικές ζώνες που ζητούν οι βιομήχανοι και οι άλλες εργοδοτικές ενώσεις, στην κατάργηση και των ελάχιστων κλαδικών συμβάσεων που έχουν απομείνει, στην απαλλαγή των εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές, στο εκτεταμένο φακέλωμα συνδικάτων και συνδικαλιστών, σε νέες μαύρες λίστες.

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ, ΜΑΧΗΤΙΚΟ, ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Συμπεράσματα έχουμε και από τον κλάδο μας για το που πάει το πράγμα,
• η μη ύπαρξη κλαδικής ΣΣΕ χάρη στο υπάρχον αντεργατικό οπλοστάσιο των προηγούμενών κυβερνήσεων που εκμεταλλεύεται ο ΣΕΒ και η μεγαλοεργοδόσια του κλάδου
• η γενίκευση των ατομικών συμβάσεων εργασίας με όρους σκλαβιάς    
• η εντατικοποίηση της εργασίας παράλληλα με την ανάπτυξη του κλάδου,
• το φακέλωμα των εργαζομένων με πρόσχημα την προστασία των προσωπικών δεδομένων  
• η απαγόρευση εισόδου σε εκλεγμένους συνδικαλιστές προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους του

Καλούμε τώρα σωματεία της ΠΟΛ να πάρουν απόφαση για απεργία.
Να προχωρήσουν  σε ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς και γειτονιές.
Απαντάμε με μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα.


Για να μπορέσουμε να έχουμε καλυτέρευση στους όρους εργασίας μας στα λογιστήρια, στα λογιστικά γραφεία, στις λογιστικές/ελεγκτικές/συμβουλευτικές εταιρίες χρειάζεται να επιβάλλουμε την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, ανθρώπινα ωράρια και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ο μόνος τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι μέσα από την οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα. Δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο να μπει «αστυφύλακας» μέσα στα Συνδικάτα να ελέγχει τους αγώνες και το περιεχόμενό τους, όπως επιβάλουν τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας

Αυτή την οργάνωση σε κάθε κλάδο προσπαθεί η κυβέρνηση να χτυπήσει με αυτόν τον νόμο. Δεν θα τους περάσει!

Τα σωματεία είναι οργανώσεις εργατών, όχι του κράτους και της εργοδοσίας! Λειτουργούν για να υπηρετήσουν τα εργατικά συμφέροντα, τους στόχους και την προοπτική της εργατικής τάξης και όχι τα "θέλω" των κεφαλαιοκρατών και των κυβερνήσεών τους.

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!
Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ στην βάση του Σχεδίου της ΠΟΛ
Κλιμακώνουμε με απεργία στις 24 Σεπτέμβρη!


ΤΟ ΔΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο