Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα από την Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. για τη μη επιβολή προστίμου εκπρόσθεσμης υποβολής ισοζυγίου επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αδράνεια

Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά, Πάρα πολλοί συνάδελφοι Φοροτεχνικοί-Λογιστές, αλλά και αρκετές επιχειρήσεις, μας διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός ότι σε περίπτωση διακοπής επιχειρήσεων που ήταν σε αδράνεια, οι Δ.Ο.Υ. ζητάνε να υποβληθεί το ισοζύγιο της παρ. 6 του άρθρου 20 του Κ.Β.Σ. αν και οι εταιρίες ήταν σε αδράνεια και δεν είχαν καμία κίνηση.

Αίτημα από την Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. για τη μη επιβολή προστίμου εκπρόσθεσμης υποβολής ισοζυγίου επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αδράνεια


ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.) ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666  ΠΡΟΣ ΤΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Κ.Β.Σ.


Θεσσαλονίκη 30/3/2009


ΚΟΙΝ:     1) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
 2) Ο.Ε.Ε.- Π.Τ.Κ.Μ.
     3) Ε.Ε.Θ.
     4) Β.Ε.Θ.
     5) Ε.Β.Ε.Θ
       6) Ο.Ε.Ε.Θ.
 7) Ο.Β.Σ.Θ.   Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά,

Πάρα πολλοί συνάδελφοι Φοροτεχνικοί-Λογιστές, αλλά και αρκετές επιχειρήσεις, μας διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός ότι σε περίπτωση διακοπής επιχειρήσεων που ήταν σε αδράνεια, οι Δ.Ο.Υ. ζητάνε να υποβληθεί το ισοζύγιο της παρ. 6 του άρθρου 20 του Κ.Β.Σ. αν και οι εταιρίες ήταν σε αδράνεια και δεν είχαν καμία κίνηση.

και αυτό το σκοπό επιβάλλουν και τα σχετικά πρόστιμα για όσες χρήσεις δεν υπεβλήθη ισοζύγιο σε μια περίοδο κρίσης και οικονομικής ύφεσης.

Παρακαλούμε λοιπόν, να ρυθμίσετε σχετικά το θέμα και να εκδώσετε οδηγίες προς τις Δ.Ο.Υ., ούτως ώστε για τις επιχειρήσεις που είναι σε αδράνεια και δεν έχουν καμία κίνηση στις χρήσεις αυτές, να μην επιβάλλουν τα πρόστιμα της εκπρόθεσμης υποβολής του εν λόγω ισοζυγίου, διότι η υποβολή αυτού δεν έχει καμία ουσία για τη φορολογική αρχή.


Με τιμή

Για το Δ.Σ.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ         ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                          ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο