Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δέσμη μέτρων για τις επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Γιάννης Παπαθανασίου

Δέσμη επτά συγκεκριμένων μέτρων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την αύξηση των εξαγωγών, ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου, κατά τη διάρκεια της 14ης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας.

Δέσμη μέτρων για τις επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Γιάννης Παπαθανασίου

Δέσμη επτά συγκεκριμένων μέτρων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την αύξηση των εξαγωγών, ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου, κατά τη διάρκεια της 14ης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας.

Τα μέτρα αυτά είναι:

- Η εφαρμογή ειδικού προγράμματος στήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων ύψους 10 εκατ. ευρώ. για ένα χρόνο. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου, πρόκειται για ένα έκτακτο πρόγραμμα, με στόχο να ενισχύσει οικονομικά τις εξαγωγικές επιχειρήσεις για την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων (προβολής, συμμετοχής σε εκθέσεις κλπ), που διευκολύνουν την τοποθέτηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους στις διεθνείς αγορές.

- Η αύξηση της επιχορήγησης του ΟΠΕ για το 2009 για να στηριχθεί αποτελεσματικότερα η συμμετοχή των επιχειρήσεων στις συλλογικές δράσεις. Με την απόφαση αυτή η εγκεκριμένη επιχορήγηση του ΟΠΕ αυξάνεται σε 16 εκατ. ευρώ το 2009 έναντι των 9 εκατ. ευρώ το 2008. Με τον τρόπο αυτό ο ΟΠΕ θα καλύπτει το 70% και πλέον του συνολικού κόστους για τη συμμετοχή επιχειρήσεων σε δράσεις, όπως διεθνείς εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές, συνεργασίας κλπ.

- Η στόχευση εκδηλώσεων στο εξωτερικό. Προϋπολογισμός της δράσης 3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για εκδηλώσεις μεγάλης εμβέλειας σε σημαντικά εμπορικά και καταναλωτικά κέντρα του εξωτερικού, με σκοπό την προβολή και προώθηση της σύγχρονης παραγωγικής Ελλάδας, του τουρισμού και του πολιτισμού της χώρας και των επενδύσεων. Οι εκδηλώσεις αυτές θα γίνουν σε συνεργασία των υπουργείων Οικονομίας, Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης.

- Η παρακολούθηση της πορείας των ελληνικών εξαγωγών μέσω της λειτουργίας ειδικής επιτροπής. Η επιτροπή θα λειτουργεί όσο διαρκή η κρίση στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών, το οποίο θα συνεδριάζει ανά δίμηνο.

- Αναπροσαρμόζεται η στρατηγική του ΟΠΕ με στόχο τη συγκέντρωση των δραστηριοτήτων του σε αγορές που φαίνεται ότι θα πληγούν λιγότερο από την διεθνή κρίση (Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), καθώς και σε αγορές που κατευθύνεται ο μεγάλος όγκος των ελληνικών προϊόντων (Γερμανία, ΗΠΑ, Ρουμανία, Βουλγαρία, Βρετανία, Ρωσία). Επίσης θα επικεντρωθούν οι δραστηριότητες του ΟΠΕ σε δράσεις άμεσης αποτελεσματικότητας, ενώ θα γίνεται συνδυασμένη προώθηση και προβολή κλάδων με κοινά χαρακτηριστικά, όπως το 'κέρασμα' για τα τρόφιμα, οίνους και ποτά.

- Η ενίσχυση εξωστρεφών κλάδων της οικονομίας,που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της διεθνούς κρίσης. Το υπουργείο Οικονομίας ολοκληρώνει δύο μελέτες για τους εξωστρεφείς κλάδους, της γουνοποιΐας και των ιχθυοκαλλιεργειών.

- Η ευρύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ του ΟΠΕ και του Invest Greece (πρώην ΕΛΚΕ). Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου, η κυβέρνηση εφαρμόζει μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Εστιάζει τις προσπάθειές της για την δημοσιονομική προσαρμογή και στην ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών ομάδων και στην προστασία των αναπτυξιακών προοπτικών.


Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο