Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά
Αλλες ειδήσεις

Εργόσημο: Τη δυνατότητα να αφορά και τις κεφαλαιουχικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα εξετάζουν το ΥπΑΑΤ και το Υπ. ΕργασίαςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη με εκπροσώπους του Σ.Ε.Ο.: Σημαντικές κινήσεις προς όφελος του οινοποιητικού κλάδου


Ζητήματα που αφορούν τον οινοποιητικό κλάδο συζήτησαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (Σ.Ε.Ο.) με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη στη συνάντηση που είχαν μαζί του την Πέμπτη (12/9/2019).

Τα μέλη της διοίκησης του ΣΕΟ έθεσαν στον Υπουργό ζητήματα όπως αυτό των προγραμμάτων προβολής και προώθησης του ελληνικού οίνου και συζήτησαν για το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός μηχανισμού αξιολόγησης των προωθητικών ενεργειών. Παράλληλα ετέθη το θέμα Υπουργικής Απόφασης με την οποία, όπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, καθιστά αδύνατη την εφαρμογή προγραμμάτων και για την οποία ο κ. Βορίδης δεσμεύθηκε να απαντήσει σύντομα.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με τις άδειες φύτευσης ο Υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους του Σ.Ε.Ο. συγκεκριμένες προτάσεις για να προχωρήσει στην αναδιαμόρφωση του καθεστώτος του ενώ θα εξετάσει και το ζήτημα της ταυτοποίησης των ελληνικών ποικιλιών στη βάση της κλωνικής επιλογής αμπέλου.

Ο κ. Βορίδης αποδέχθηκε ένα ακόμη αίτημα του Σ.Ε.Ο. το οποίο αφορά την τακτική σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής Προστασίας Οινοπαραγωγής η οποία, παρότι γνωμοδοτικό όργανο σε μείζονα ζητήματα του οινοποιητικού κλάδου, σήμερα υπολειτουργεί.

Τέλος οι εκπρόσωποι του συνδέσμου έθεσαν και το θέμα της «γεωργικότητας» των οινοποιητικών επιχειρήσεων σύμφωνα με την οποία με βάση την κείμενη νομοθεσία δεν παρέχεται η δυνατότητα στο σύνολο των επιχειρήσεων αυτών να κάνουν χρήση του καθεστώτος του εργοσήμου κατά την απασχόληση εποχιακών εργατών. Ο κ. Βορίδης επικοινώνησε, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου, με τον αρμόδιο Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης με τον οποίο συζήτησε εκτενώς το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο καθεστώς να αφορά και τις κεφαλαιουχικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο