Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.
Αλλες ειδήσεις

Αίτημα ΛΣΑ για τη διασύνδεση ΑΑΔΕ και ΓΕΜΗ με το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων και μη καταβολή ετήσιου τέλους


Ελ. Βενιζέλου 75, Νέα Ιωνία, 14231.
Τηλ.: 210 51.38.289, 210 51.57.310,
[email protected], www.lsa.gr


Προς:
• Υπουργό Οικονομικών, κο Σταϊκούρα Χρήστο

Κοινοποίηση:
• Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κο Πιερρακάκη Κυριάκο
• Διοικητή ΑΑΔΕ, κο Πιτσιλή Γεώργιο
• Υφυπουργό Οικονομικών, κο Βεσυρόπουλο Απόστολο
• Πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κόλλια Κωνσταντίνο
• ΠΟΦΕΕ

ΚΑΤ’ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2019

Θέμα: «Αίτημα διασύνδεσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών Α.Α.Δ.Ε. και Γ.Ε.ΜΗ. με στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων και απόσυρσης απόφασης για την καταβολή ετήσιου τέλους»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας αποστέλλουμε εκ νέου το αίτημά μας
- αφενός μεν για τη διασύνδεση των ηλεκτρονική υπηρεσιών, ώστε τα ήδη καταχωρημένα και επικαιροποιημένα στοιχεία των Πραγματικών Δικαιούχων να αντληθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες για το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων (βασικά στοιχεία, διευθύνσεις , δικαιώματα κτλ.)
- αφετέρου δε για την κατάργηση του ετήσιου τέλους πρόσβασης των υπόχρεων προσώπων αλλά και του τέλους πρόσβασης των φυσικών προσώπων, καθώς τα δημόσια αρχεία οφείλουν να διατίθενται δωρεάν και ο ορισμός του τέλους πρόσβασης υπόκειται στην ευχέρεια του Υπουργού Οικονομικών κάθε χώρας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία.

Επιπλέον, έχοντας αντιληφθεί ότι μερικές οντότητες δεν δημοσιεύουν στο Γ.Ε.ΜΗ. τις οικονομικές καταστάσεις, προτείνουμε, για την εξασφάλιση της διάθεσης όλων των στοιχείων όλων των επιχειρήσεων, όπως επιληφθείτε του θέματος επιβαρύνοντάς τους με πρόστιμα.

Τέλος, σας προωθούμε την από 01/07/2019 επιστολή μας, προς ενημέρωσή σας:

Σε αναμονή της άμεσης απάντησής σας.

Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κυριακόπουλος Νικόλαος

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο