Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΕΛΕΠΑ: «Απεργούμε απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο!»

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, ΤΗΛ. 38 02 923 - 38 35 093, ΦΑΞ: 33 06 776 -  ΑΘΗΝΑ
Web site: www.elepa.gr. E_ mail: [email protected]


Αθήνα, 12 Σεπτέμβρη 2019

Οι Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας, που έγινε Τρίτη 10/9:

1. Ομόφωνη απόφαση - απάντηση με  απεργία όταν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει στην βουλή προς ψήφιση τις αντιδραστικές προτάσεις της για τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82. Προτάσεις που βάζουν εμπόδια στην δράση των σωματείων, στην πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων και προωθούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα.
2. Συσκέψεις: Στο παράρτημα Πειραιά, στα βόρεια και δυτικά της Αττικής για ενημέρωση των συναδέλφων για την απεργία και τις αλλαγές του συνδικαλιστικού νόμου
3. Παρεμβάσεις σε μεγάλες εταιρίες του κλάδου για υπογραφή Συλλογικής Σύμβαση.
4. Παρέμβαση σε χώρους μαθητείας και μεταπτυχιακών του κλάδου.
5. Συμμετοχή στην σύσκεψη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) την Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη, 7 μμ στην αίθουσα του  Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1) Πλ. Κάνιγγος. Να μην ανανεωθεί η στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.
6. Συμμετοχή στην κινητοποίηση των σωματείων Πειραιά, την Τετάρτη 18/9, στις 6μμ στην Πλ. Νίκης στο Κερατσίνι, με αφορμή την συμπλήρωση των 6 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής
7. Συμμετοχή στην σύσκεψη που καλεί η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, την Δευτέρα 30/9, 6,30 μμ στο θέατρο «ΔΙΑΝΑ» Ιπποκράτους 7 Αθήνα. Ενισχύουμε το αγωνιστικό και απεργιακό μέτωπο απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.
 
Συνάδελφοι,

η κυβέρνηση κατέθεσε την Τετάρτη το βράδυ το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο προς διαβούλευση. Δίνει προκλητικά προνόμια σε μεγαλοεργοδότες και χτυπάει τα σωματεία.

Ανάμεσα στα άλλα, το νομοσχέδιο αναφέρει ότι οι τοπικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις μπορούν να υπερισχύουν των εθνικών κλαδικών συμβάσεων και ότι εταιρίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα δεν χρειάζεται να τις εφαρμόζουν!

Προωθεί την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις «αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων κήρυξης απεργίας. Η προωθούμενη επέμβαση στις διαδικασίες των συνδικάτων δεν είναι ούτε «εκδημοκρατισμός» ούτε «διευκόλυνση», όπως επιχειρεί να την παρουσιάσει η κυβέρνηση. Πέρα από το ζήτημα για το αδιάβλητο τέτοιων διαδικασιών, το κύριο είναι ότι επιβάλλουν στους εργαζόμενους ψηφοφορίες μακριά από οποιαδήποτε συλλογική διαδικασία. Υποσκάπτουν τη ζωντανή συμμετοχή των εργαζομένων στις δημοκρατικές λειτουργίες του, όπως είναι η Γενική Συνέλευση, η οποία αποτελεί και το πιο γνήσιο και αντιπροσωπευτικό του όργανο. Επιχειρούν να κόψουν τους δεσμούς των εργαζομένων μεταξύ τους, το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ενημερώνονται και να συζητούν συλλογικά, να συνδιαμορφώνουν τα αιτήματά τους και το σχέδιο δράσης τους, να οργανώνουν τις απεργιακές και τις άλλες κινητοποιήσεις τους.
 
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο!
 
Η ημερομηνία της απεργίας θα ανακοινωθεί σύντομα.
Προετοιμάζουμε σε κάθε χώρο δουλειάς την επιτυχία της απεργίας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο